Το 2022 θα αρχίσει η λειτουργία 5G στην Κίνα

Η Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 την εμπορική λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) και να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας εφαρμογή τους το 2022 ή το 2023, δήλωσε η Γουάνγκ Ζιτσίν, εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT) της Κίνας σε συνέντευξη που έδωσε στο Xinhua.

Η Γουάνγκ είπε ότι η Κίνα άρχισε την έρευνα και ανάπτυξη για τα δίκτυα 5G το ίδιο νωρίς με άλλες χώρες.

Το 2013, η κινεζική κυβέρνηση σύστησε την Ομάδα IMT -2020 (5G) για τη συστηματική προώθηση των δικτύων

5G. Ως μία από τους επικεφαλής της ομάδας, η Γουάνγκ σημείωσε ότι το MIIT συντονίσθηκε για να διεξάγει φέτος τον Ιανουάριο το μεγαλύτερο πείραμα παγκοσμίως για την έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, ολοκληρώνοντας τον Σεπτέμβριο την πρώτη φάση του.

«Η Κίνα θέλει να διαμορφώσει ένα ενιαίο παγκόσμιο πρότυπο 5G με τις άλλες χώρες», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια έρευνα για το πρότυπο 5G ξεκίνησε τον Μάρτιο και εκτιμάται πως η πρώτη εκδοχή του θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

«Ξεκινήσαμε νωρίς και έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Ελπίζω ότι η Κίνα θα μπορέσει να είναι ένας από τους ‘κυρίαρχους παίκτες' στη διαμόρφωση του προτύπου», συνέχισε.

Η Γουάνγκ εξήγησε ότι οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν έναν παγκοσμιοποιημένο και τεράστιο κλάδο και ότι οι πελάτες προσβλέπουν σε ένα ενιαίο πρότυπο.

«Πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι και να συνεργαζόμαστε με τις μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις», είπε. Τα δίκτυα 5G, συνέχισε, είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν ως διαδίκτυο για τα πάντα (Internet of Everything, IoE), ενώ τα 4G προσφέρουν Internet.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα