Ποδηλάτες μήνυσαν τον WADA για τον αποκλεισμό τους από Ρίο

Τρεις Ρώσοι ποδηλάτες κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) και του ερευνητή Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν για τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, όπως δήλωσε ο προπονητής τους, Αλεξάντερ Κουζνέτσοφ.

Οι τρεις ποδηλάτες δεν συμπεριλαμβάνονταν πάντως στη λίστα με τους υπόλοιπους Ρώσους αθλητές και παράγοντες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΜακΛάρεν, για εμπλοκή στο σκάνδαλο ντόπινγκ που έπληξε τη χώρα.

Ωστόσο, για να μπορέσουν να μετάσχουν στο Ρίο, οι Ρώσοι αθλητές έπρεπε

να πληρούν μια σειρά κριτηρίων που ορίστηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ το CAS απέρριψε πέρυσι σχετική προσφυγή των Κίριλ Σβεσνίκοφ, Ντμίτρι Στράκοφ και Ντμίτρι Σοκόλοφ που ζητούσαν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς.

«Βασικός στόχος είναι να αποδείξουμε ότι τα παιδιά έχουν δίκιο, ότι δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση ντόπινγκ και ότι άδικα τους απαγορεύτηκε η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Κουζνέτσοφ, τονίζοντας ότι σκοπός της αγωγής ήταν να «καθαρίσουν» τα ονόματα των αθλητών από τις κατηγορίες για φαρμακοδιέγερση. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι προς όφελός μας».

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου, η παραολυμπιακή επιτροπή της χώρας και ο εθνικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ (RUSADA) τελούν υπό διεθνή αποκλεισμό, λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ, αν και τα μέτρα εναντίον τους έχουν αισθητά χαλαρώσει τους τελευταίους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα