Πλήττονται οι οίκοι ευγηρίας - Ψυχολογική στήριξη στους ηλικιωμένους

Η πανδημία έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους οίκους ευγηρίας, με το Υπουργείο Υγείας καθημερινά να ανακοινώνει νέα κρούσματα ηλικιωμένων, οι οποίοι διέμεναν σε οίκους ευγηρίας.


Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου τρίτης ηλικίας Δήμος Αντωνίου,  ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους με τους οποίους εισηγούνται για να επιλυθούν.

Αρχικά, ανέφερε ότι έχουν οργανώσει μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι παρέχουν ψυχολογική στήριξη σε ηλικιωμένα άτομα 65 ετών και άνω. Στη συνέχεια,

συμπλήρωσε ότι οι ηλικιωμένοι είναι τρομοκρατημένοι «Δεν ξέρουν αν θα βγουν έξω από το σπίτι τους και στο τέλος καταλήξουν διασωληνωμένοι», είπε.

Παράλληλα, μίλησε για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας αναφέροντας τα εξής:

«Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν μπορούν να μην λαμβάνουν τα μέτρα στο σπίτι τους και στην κοινωνική τους ζωή και μετά να πηγαίνουν να προσέχουν ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας».

Για την ψυχολογική κατάσταση των ηλικιωμένων, και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν επιτρέπονται επισκέψεις, ο κύριος Αντωνίου πρότεινε δύο εισηγήσεις:

1o Να ενταχθούν στις ομάδες ελέγχου ψυχολόγοι, ώστε να αξιολογούν την ψυχολογική κατάσταση των ηλικιωμένων που βρίσκεται στα ιδρύματα

2ο Να βρεθούν οργανισμοί που θα προμηθεύσουν στα γεροκομεία tablets, ώστε οι ηλικιωμένοι να έχουν μια επαφή με τους συγγενείς τους.

Κλείνοντας, είπε ότι ενημερώθηκε από το Υπουργείο Υγείας πως επεξεργάζονται την δημιουργία μεγάλου γηροκομείου όπου οι θετικοί ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών θα νοσηλεύονται.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτικά: Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 11/12

Keywords
Τυχαία Θέματα