ΗΠΑ: Τραμπ και το 2024 βλέπουν Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι ψηφοφόροι

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων και των ανεξάρτητων θεωρούν ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος ξανά το 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, το 76% πίστευε ότι είναι πιθανό να συμμετέχει στις εκλογές και το 2024, μαζί με το 60% των ανεξάρτητων. Οι Δημοκρατικοί ήταν λιγότερο σίγουροι, με μόνο το 47% να πιστεύει

ότι είναι πιθανό να το πράξει.

Ο Τραμπ έχει πει πως «φλερτάρει» με την σκέψη να κατέβει ξανά ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ σε τέσσερα χρόνια, καθώς οι αβάσιμες αξιώσεις του για νοθεία καταρρέουν όλο και περισσότερο. Ωστόσο, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο αρνούνται να αναγνωρίσουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως  νικητή και ο Τραμπ συνεχίζει να απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη στο κόμμα του.

Ενώ τα μέλη του κόμματός του χαίρονται προς τα έξω για την προοπτική μιας προεδρικής επιστροφής - μια κίνηση που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς μόνο μία φορά στην αμερικανική ιστορία από τον Γκρόβερ Κλίβελαντ το 1897 - άλλοι φοβούνται ότι μια επικείμενη υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου θα ξεπεράσει το ρεπουμπλικανικό πεδίο, εμποδίζοντας το κόμμα να εξελιχθεί πέρα από «το φαινόμενο Τραμπ».

Παρά τις νομικές αξιώσεις του Τραμπ, η μετάβαση προς τη διοίκηση του Μπάιντεν βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Μπάιντεν να προχωρά σε βασικούς διορισμούς διοίκησης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δημοσκόπηση του Politico έδειξε  ότι οι Δημοκρατικοί ήταν θετικά διακείμενοι στις επιλογές του Μπάιντεν. Ωστόσο, οι περισσότεροι ερωτηθέντες - Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι - δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τους πιθανούς υποψηφίους.

Άγνοια για τους υπουργούς

Για παράδειγμα, το 50% των Δημοκρατικών ενέκρινε την επιλογή του Μπάιντεν για υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε σύγκριση με μόνο το 6% που την απορρίπτει. Αλλά το 45% είπε ότι δεν ήξεραν ή δεν είχαν γνώμη. Είκοσι τρία τοις εκατό είπαν ότι δεν ήξεραν τίποτα για αυτόν. Μεταξύ των ερωτηθέντων συνολικά, το 61% είπε ότι δεν έχουν ακούσει τίποτα για τον Μπλίνκεν.

Οι ερωτηθέντες έδωσαν παρόμοιες απαντήσεις για την Τζάνετ Γέλεν, επιλογή του Μπάιντεν για το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία είχε ισχυρή δημόσια παρουσία ως η πρώτη γυναίκα που προεδρεύει της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. 58% των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι είχαν ευνοϊκή γνώμη για την πρώην επικεφαλής της Fed, αλλά το 37% αυτών και το 44% των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν ότι είτε δεν είχαν γνώμη ή δεν γνώριζαν τίποτα για την Γέλεν.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπάιντεν επέλεξε τον Χαβιέρ Μπεσέρα ως υπουργό Υγείας

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα