ΠΙΣ για "ξιμαρισμένους/Να καλέσει Παμπορίδη ο Δικ.Σύλλογος"

Λάδι στην φωτιά έβαλε ένα tweet του Υπουργού Υγείας σε συζήτηση στο twitter, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Υγείας αναφορικά με την άρνηση γιατρών του δημοσίου να στελεχώσουν προσωρινά την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Λευκωσίας.

Ο ίδιος ο Υπουργος ανέφερε κάτω από το επίμαχο tweet ότι πρόθεσή του δεν ήταν να προσβάλει κανέναν, αλλά ήταν ένα tweet

αστεισμού με αυτοσαρκασμό. Το tweet ανέφερε: «Ενόμιζα εν οι δικηγόροι ξιμαρισμένοι. Είμαστε Πρόσκοποι μπροστά στους γιατρούς».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου του ιδίου στην οποία ανέφερε ότι πρώτη φορά στην καριέρα του είχε σοκαριστεί από αντίδραση γιατρών.

Το μέτωπο φαίνεται πως καταλάγιασε και έχει βρεθεί η χρυσή τομή, με συνάντηση που πραγματοποίησαν οι γιατροί στο Υπουργείο Υγείας χθες Τετάρτη, αργά το απόγευμα. Σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη ΠΙΣ – ΠΑΣΥΚΙ – ΕΝΙΚ – ΣΕΣΙΚ θα παρατεθούν οι δικές τους θέσεις αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε παρέμβασή του στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, ανέφερε ότι τους εξέπληξε το μένος και το δρυμί κατηγορώ από τον Υπουργό.

«Σήμερα στη δημοσιογραφική θα αποκατασταθούν όλες οι αλήθειες. Μας λύπησαν οι ύβρεις και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί του Υπουργού Υγείας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας πολιτικός προιστάμενος κατηγορεί τους γιατρούς..», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ο δικηγορικός σύλλογος να του φωνάξει...», είπε σχολιάζοντας το tweet, για να συμπληρώσει ότι ο Υπουργός Υγείας «Έχει αναγάγει την Υγεία σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να εμπαίζει τον ασθενή».

«Ο ΠΙΣ δεν θα εμπλακεί σε αντιπαράθεση. Δεν θα παρασυρθεί στις μικροπολιτικές επικοινωνιακού τακτικισμού που χαρακτηρίζουν τον Υπουργό.Αν νομίζει ότι ο

Πρόεδρος ΠΙΣ είναι το καλό παιδί που μπορεί να τα κάνει πλακάκια με τον οποιονδήποτε, είναι γελασμένος», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Π.Αγαθαγγέλου.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Σωτήρης Κούμας εκ μέρους της ΠΑΣΥΚΙ ο οποίος επιβεβαίωσε ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, μια συνάντηση όπως είπε ωστόσο που έπρεπε να γίνει από τον Οκτώβριο. «Εμείς οι γιατροί είπε κρατήσαμε εν ζωή τα νοσηλευτήρια…Κανένας δεν ζήτησε ευθύνες όμως από το Υπουργείο για τον προγραμματισμό που προφανώς παρουσιάζει καθυστέρηση..», είπε, εννοώντας την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα