Πήρε το μπαράζ και σώθηκε η Βερόνα, υποβιβάστηκε η Σπέτσια

Η Ελλάς Βερόνα νίκησε 3-1 την Σπέτσια στο μπαράζ παραμονής και θα είναι και τη νέα σεζόν στην Serie A. «Επεσε» η ομάδα του Δημήτρη Νικολάου.

Σπέτσια και Ελλάς Βερόνα ισοβάθμισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και παρότι η πρώτη ήταν από πάνω με βάση τα κριτήρια, ο νέος κανονισμός δεν επιτρέπει πρωτάθλημα και υποβιβασμός να κρίνονται στο head-to-head. Ετσι, οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν σε μονό

αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα - το MAPEI Stadium της Σασουόλο - και η πιο ιστορική από τις δύο, χαμογέλασε.

Μιλάμε για την Βερόνα, την πρωταθλήτρια του 1985, η οποία προηγήθηκε στο 5’ με τον Φαραόνι αλλά στο 15’ η Σπέτσια ισοφάρισε με σουτάρα του Αμπαντού που κόντραρε. Το 1-1 δεν διατηρήθηκε για πολύ. Και γι’ αυτό υπεύθυνος ήταν ο Σιρίλ Ενγκόνγκ, ο οποίος στο 26’ έκανε το 2-1 για την Ελλάς και στο 38’ της έδωσε προβάδισμα δύο γκολ για το 3-1. Στην επανάληψη, η πιο σημαντική φάση έγινε στο 70’ όταν ο Φαραόνι έκοψε με το χέρι πάνω στη γραμμή, παραχώρησε πέναλτι και πήρε κόκκινη. Ομως ο Μοντιπό απέκρουσε την εκτέλεση του Ν’Ζολά από τα 11 βήματα και στο φινάλε η Βερόνα κράτησε το 3-1 και πανηγύρισε την παραμονή.

Keywords
Τυχαία Θέματα