Πήγαινε για γκάφα η Λίβερπουλ αλλά τελικά το έσωσε...

Η Λίβερπουλ πήγαινε για γκάφα... περιωπής κόντρα στην Μπέρνλι, όμως χάρη σ' ένα γκολ του Κλάβαν στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη (1-2) και ξεκίνησε με το δεξί το 2018.

Είναι βέβαιο. 100%, δεν τίθεται καμία αμφιβολία επ' αυτού: οι μεταγενέστερες ποδοσφαιρικές γενιές θα εξετάσουν την Λίβερπουλ του Κλοπ προκειμένου ως το απόλυτο αγωνιστικό παράδειγμα της παραδοξότητας και, κατά πάσα πιθανότητα, άκρη δε θα βρίσκουν.

Και πώς να βρουν, άλλωστε; Μπορεί ο χρόνος να άλλαξε, όμως

οι «Κόκκινοι» έμοιαζαν σήμερα στο εκτός έδρας ματς με την Μπέρνλι κολλημένοι στις παιδικές ασθένειες του 2017: στο πρώτο ημίχρονο του ματς η ομάδα του Κλοπ δεν ήταν ακριβώς χάρμα ιδέσθαι και αν ο Άρφιλντ στο 38 σημάδευε λίγο καλύτερα, θα είχε μείνει πίσω στο σκορ.

Ο Μπαρνς απείλησε να ισοφαρίσει στο 81΄ όμως πέταξε μαεστρικά στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία του και πάνω που έλεγες πως οι φιλοξενούμενοι την γλίτωσαν και θα φύγουν με το τρίποντο, ήρθε η... κλασική στιγμή για την γκάφα της άμυνάς της: βαθύς ύπνος του Γκόμες στην κεφαλιά- πάσα του Βόουκς στον Γκούντμουντσον και ο τελευταίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Την ώρα, όμως, που τα φίδια είχαν αρχίζει να ζώνουν τον Κλοπ και το «x» έμοιαζε πιο σίγουρο κι από το ότι θα βρέχει στην Αγγλία στις 21 Φλεβάρη, ήρθε το εντελώς ανέλπιστο δίδυμο Λόβρεν- Κλάβαν να «καθαρίσει»: κεφαλιά του πρώτου, τελείωμα του Εσθονού αμυντικού από κοντά σε κενή εστία και 1-2!

Κάπως έτσι η Λίβερπουλ πήρε σημαντικότατη νίκη- την πρώτη της σε πρωτοχρονιάτικο εκτός έδρας ματς μετά το 1994!-, μπήκε με το δεξί στο 2018 και έπιασε την Γιουνάιτεντ στην 3η θέση (με ματς περισσότερο), μένοντας αήττητη για 16 συνεχόμενο παιχνίδι (11 νίκες- 5 ισοπαλίες) σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτό το τελευταίο με την συγκεκριμένη άμυνα, μοιάζει και με μικρό άθλο του Κλοπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα