Πετρίδης: Πρωτοφανής ο ελεγχόμενος να θέλει να φέρει τον ΓΕ…στα μέτρα του

«Καυστικές» μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του Εκπρόσωπου τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριου Πετρίδη, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με τον Γενικό Ελεγκτή.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, ανέφερε ότι «ευτυχώς που υπάρχει το Σύνταγμα το οποίο απαγορεύει οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις δήθεν εκσυγχρονισμού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Η διαφορά είναι ότι είναι θεμελιώδες άρθρο του Συντάγματος

αυτό που ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος διορίζουν δύο ικανά άτομα ως Γενικό Ελεγκτή και βοηθό Γενικού Ελεγκτή και αυτό το άρθρο επειδή είναι θεμελιώδες δεν μπορεί να αλλάξει».

Ακολούθως, δήλωσε ότι «επί της ουσίας αυτή την στιγμή ουσιαστικά επικρατεί η άποψη εντός της κυβέρνησης ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την Ελεγκτική Υπηρεσία ως έχει. Κανένας διεθνής οργανισμός ή καμία μελέτη που να εισηγείται αλλαγή μοντέλου σε κάτι το οποίο εφαρμόζεται από την μειοψηφία των χωρών της ΕΕ και παγκόσμια.

Από το 2019 που καλέσαμε τους Άγγλους εμπειρογνώμονες να μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε, έχουμε εισάγει την Διευθυντική Ομάδα που αποτελείται από το Γενικό και βοηθό και τους υπόλοιπους διευθυντές της Υπηρεσίας, οκταμελής. Εγκρίνει πλέον όλες τις ειδικές εκθέσεις της Υπηρεσίας και μάλιστα σε ελέγχους οι οποίοι ενέχουν περισσότερο ρίσκο πλέον η Διευθυντική Ομάδα θα έχει λόγο από το στάδιο του σχεδιασμού του ελέγχου».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «έχουμε αναβαθμίσει επαγγελματικά την Ελεγκτική Υπηρεσία, την έχουμε κάνει σύγχρονη που εφαρμόζει διεθνή πρότυπα, συγκαταλέγεται στις πρωτοπόρες ΕΥ παγκοσμίως, εισάγουμε αυστηρά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας δεν χρειαζόμαστε αυτοκλήτους σωτήρες. Μόνοι μας κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στην επαγγελματική αριστεία. Είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνουμε. Πρέπει να σας πω ότι είναι και πρωτοφανές ο ελεγχόμενος να αποφασίζει ότι θέλει να εκσυγχρονίσει τον ελεγκτή και να τον κάνει στα μέτρα του. Με σύμμαχο το σύνταγμα είμαστε απέναντι σε κάποια μετατροπή».

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: ΓΕ για εξαγγελίες ΠτΔ:Όσοι ονειρεύονται δερβέναγες, θα μας βρουν απέναντι τους

Keywords
Τυχαία Θέματα