Πετεβίνος: «Μας απασχολεί και μας προβληματίζει...»

Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων Νεκτάριος Πετεβίνος. Αναφέρθηκε στην αναβολή του αγώνα, όπου εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιλογή γηπέδων στην Κύπρο και φυσικά για το αυριανό παιγνίδι με τον Εθνικό.


Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Πώς σας βρίσκει η αναβολή του αγώνα με τον Απόλλωνα;

«Μας βρίσκει να ολοκληρώνουμε σήμερα την προετοιμασία μας για

το παιγνίδι με τον Εθνικό και να αφήσουμε πίσω ό,τι έχει συμβεί. Δεν μπορούμε να κολλάμε σε γεγονότα που έχουν προηγηθεί. Ήταν όντως παράξενη εβδομάδα, που υπολογίζαμε να αγωνιστούμε συνεχόμενα και θα έπρεπε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα προετοιμασίας με διαφορετικά δεδομένα, αλλά ήταν εκτός από όλα όσα μπορούσαμε να υπολογίσουμε. Σ’ ένα γήπεδο που δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας. Ήταν κάτι που βλέπαμε ότι θα συνέβαινε. Εμείς περάσαμε πολλά τέτοια τα δύο τελευταία χρονιά στο ΓΣΠ και ειδικά στην περίοδο επανασποράς. Ας μην ξεχνάμε πόση συζήτηση έγινε για το αν θα ήταν έτοιμο το γήπεδο με την Ντόρτμουντ. Ευτυχώς είχαμε υποφερτό γήπεδο, αλλά το δυστύχημα είναι ότι είναι τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα του γηπέδου, που θα παρουσιαστούν εκ νέου προβλήματα και φέτος, αλλά και την επόμενη περίοδο.

Γνωρίζετε καλά ότι το ΓΣΠ αποτελεί την τρέχουσα περίοδο την έδρα του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας στην Κύπρο. Φιλοξενεί αγώνες της Εθνικής, του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν τα απαραίτητα έργα μας προβληματίζει, αλλά δεν ξέρουμε και τι περνά από το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι επιτέλους να έχουμε ακόμα ένα γήπεδο κατηγορίας 4, που θα γίνονται και εκεί αγώνες. Το ΓΣΠ υποφέρει. Τα τελευταία δέκα χρόνια, με μόνιμες παρουσίες ομάδων στην Ευρώπη, το ΓΣΠ υποφέρει. Περιμένουμε να τελειώσουν τα έργα στην Αρένα, να γίνει το γήπεδο στη Λεμεσό, για να έχουμε περισσότερες επιλογές και να μην συμβαίνουν αυτά που ζήσαμε την Τετάρτη».

Για το ότι χρειάζονται τρεις μήνες για να γίνουν τα έργα στο ΓΣΠ: «Μας απασχολεί και μας προβληματίζει, επειδή η μόνη λύση που ακούστηκε από τον κ. Κωνσταντινίδη είναι να μην παίζουμε στην έδρα μας στα προκριματικά των ευρωπαϊκών. Εμείς δεν θέλουμε να συμβεί τέτοιο πράγμα, διότι είναι το πλεονέκτημά μας. Είναι το βασικό μας πρόβλημα το ότι έχουμε μόλις ένα γήπεδο. Είναι καιρός να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε χώρες όπως το Γιβραλτάρ και την Ανδόρα».

Πήρε ανάσες η ομάδα με την αναβολή...

«Το άλλο δεδομένο είναι ότι δεν θα ξεκουραστεί η ομάδα τη νέα χρονιά. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια δίνει πάνω από 55 αγώνες τη χρονιά. Δεν παίρνει ανάσα η ομάδα. Άρα να βάζουμε και αυτόν τον παράγοντα. Ξέρουμε ότι το πρόγραμμα μας μετά τον Ιανουάριο θα είναι πολύ επίπονο και σκεφτόμαστε πώς θα το διαχειριστούμε».

Για το ματς με τον Εθνικό: «Σε κάποια παιγνίδια δεν πήρε αυτό που άξιζε ο Εθνικός. Έδειξε αρετές σε κάποια παιγνίδια και μας κάνει πιο υποψιασμένους. Είμαστε το φαβορί, αλλά το θέμα είναι να το αιτιολογήσουμε στο γήπεδο. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να διορθώσουμε τη βαθμολογική μας θέση. Με αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε. Τα αγωνιστικά δεδομένα δεν άλλαξαν με τους τραυματίες. Ο κ. Δώνης πρέπει να παρατάξει την καλύτερη ενδεκάδα. Όσα προβλήματα και να έχουμε, δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας βαθμών. Ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος».

Για την επέμβαση που έκανε ο Βάτερμαν: «Θα πρέπει τώρα να ξεκινήσει με την αποκατάστασή του, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι. Θα χρειαστεί περισσότερους από τρεις μήνες για να επανέλθει».

Keywords
Τυχαία Θέματα