Εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου για Ημικρατικούς ζητά η ΠΟΑΣ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) εκφράζει τη σφοδρή αντίθεσή της προς τις «μελετώμενες συγκαλυμμένες ενέργειες» της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις/Ιδιωτικοποιήσεις των Κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, παρά τις προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις του νυν Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ζητά επιτακτικά την εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, ώστε να εκσυγχρονιστούν και να αποκτήσουν, ως Οργανισμοί Δημοσίου Δικαίου, την αναγκαία ευελιξία και αυτονομία, προς αντιμετώπιση του ανταγωνισμού.

Σε ψήφισμά

της, που εξέδωσε κατά το 54ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε προχθές, η ΠΟΑΣ καλεί, επίσης, όλους τους εμπλεκόμενους όπως ενεργήσουν άμεσα και ασκήσουν τις εξουσίες που τους παρέχονται για αναδιάρθρωσή τους, ενώ απαιτεί την επίσπευση των διαδικασιών για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τη λεηλασία των Τραπεζών και την προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης όλων όσοι ενέχονται σε κάθε είδους απάτες, ατασθαλίες και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.


Επιπλέον, καταδικάζει κάθε προσπάθεια κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και την όποια προσπάθεια για αντικατάστασή τους με προσωπικά ή άλλα συμβόλαια, και σημειώνει πως «η πολεμική που δέχονται, κυρίως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να τερματιστεί».

Η ΠΟΑΣ, στο ψήφισμά της, αναφέρει πως «απαιτείται η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης προς μείωση της ανεργίας και τερματισμό της μετανάστευσης των νέων», συμπληρώνοντας πως «η πλήρωση όλων των κενών θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, και σε αυτόν τον τομέα».

Καλεί, ακόμα, την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα όπως ενεργήσουν με τρόπο, ώστε οι αποκοπές και οι μειώσεις των μισθών τερματιστούν με τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος.

Εκλογή νέας ηγεσίας ΠΟΑΣ

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εξελέγη η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας για την επόμενη τριετία 2017-2020. Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Σάββας Πελεντρίτης, ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα έχει εκλέγει ο Αχιλλέας Χαραλάμπους.

Τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, είναι οι: Αντρέας Γεωργίου, Ευτύχιος Αναστασίου, Λάζαρος Λαζάρου και Μενέλαος Ιεροδιακόνου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα καταρτιστεί σε σώμα στη συνεδρία του, η οποία έχει οριστεί για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου του 2017.

ΠΗΓΗ: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα