Περιφερειακό Νοσοκομείο Τροόδους το Σανατόριο

Με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις προσπάθειες αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπερούντας ασχολήθηκε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας της Βουλής, την Πέμπτη.

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού, στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ανέφερε ότι «αυτή η Κυβέρνηση, διά στόματος του ίδιου του Προέδρου του Νίκου Αναστασιάδη, έχει δείξει το τεράστιο ενδιαφέρον της για την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους».

Για

πρώτη φορά στον προϋπολογισμό, πρόσθεσε, «έχει μπει κονδύλι πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Κυπερούντας ως επίσης και κονδύλι για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων». Υπάρχουν κάποια προβλήματα, αναγνώρισε, «τεχνοκρατικά, όχι σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων, γιατί αυτές έχουν ληφθεί, τα οποία ευελπιστούμε ότι εντός 15 ημερών θα ξεπεραστούν για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου».

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ, «το Νοσοκομείο της Κυπερούντας έχει μερικώς αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουν γίνει κάποια έργα, όμως αυτό το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η δημιουργία της πνευμονολογικής κλινικής, να ενταχθεί το Νοσοκομείο της Κυπερούντας -το οποίο γίνεται πλέον Περιφερειακό Νοσοκομείο Τροόδους και θα εξυπηρετεί όλες τις κοινότητες της περιοχής- στο ΓεΣΥ ως αυτονομημένη νοσοκομειακή μονάδα πλήρης, για να μπορέσει ανεξάρτητα από τα νοσοκομεία της πόλης να υπηρετήσει τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας ποιότητας όλων των κατοίκων της περιοχής Τροόδους».

Keywords
Τυχαία Θέματα