Κρατικές… λουβάνες Οδικής αν-Ασφάλειας

Π Ρ Ο Θ Υ Μ Ο Ι κι ευσυνείδητοι κατά πάσαν πιθανότητα κι επαρκώς ίσως καταρτισμένοι ανώτεροι υπηρεσιακοί δύο συναρμόδιων υπουργείων, συγκροτούντες Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, συνεδριάζουν, επινοούν κι αποφασίζουν, νέες επιπλέον νομοθεσίες, για την αντιμετώπιση του Τροχαίου Χάροντα, μιας και η Ε.Ε. αποφάσισε να θέσει ως στόχο τη μείωση κατά 50% του αριθμού των νεκρών της ασφάλτου. Εκπονούν νέο, επιπρόσθετο «Δεκάλογο», τον οποίο το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά τη νομοτεχνική του διαμόρφωση απ’ τη Νομική Υπηρεσία, αποστέλλει στη Βουλή

για τελική νομοθέτηση:

Ν Ε Ο Ι ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ νόμοι και διαδικασίες και κανονισμοί και επαύξηση, δηλαδή, της ήδη ισχύουσας πληθωρικώς στα χαρτιά αλλ’ ελλιπώς στους δρόμους πολυνομίας, για την αποτελεσματικότερη λ.χ. εκπαίδευση για άδεια οδήγησης αρχαρίων, για τα προσόντα των δασκάλων των σχολών οδήγησης, για τον κατ’ έτος ιατρικό έλεγχο ικανότητας των υπέργηρων οδηγών, για επιπρόσθετο μάθημα στους λυκειόπαιδες και λοιπά και λοιπά, άγια και καλά και θαυμασίως… επωφελέστατα στα χαρτιά, στα κατ’ άρθρον εδάφια και στις υποπαραγράφους, αλλ’ ανεπαρκέστατου όμως ΕΛΕΓΧΟΥ εφαρμογής τους στους δρόμους. Για να συμπληρώνεται, βεβαίως, η κρατική ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι οι αρμόδιοι έκαναν το καθήκον τους. Ίσως και για να διεκδικήσουν το «μπράβο» απ’ την… Ε.Ε.!

Ο Μ Ω Σ Ο ΤΡΟΧΑΙΟΣ Χάροντας, που ενεδρεύει αδίστακτος στους δρόμους, δεν οργιάζει, θανατηφόρα ανεξέλεγκτος, εξαιτίας της… λειψής νομοθεσίας. Αλλ’ επειδή είναι ανεπαρκής η Τροχαία Αστυνόμευση εφαρμογής της όποιας νομοθεσίας. Ανεπαρκής και λειψός ο Αστυνομικός Έλεγχος τήρησης των ήδη υπαρκτών και διαρκώς παραβιαζομένων Νόμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-- Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ανεπάρκεια της Τροχαίας Αστυνομίας και των μέσων που της διατίθενται, ώστε να δυνηθεί να επιβάλλει σε όλους, διαρκώς και καθ’ άπαν το οδικό δίκτυο, την Τροχαία Πειθαρχία.

-- ΘΛΙΒΕΡΟΤΕΡΟ, κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα παράδειγμα, η επί μία δεκαετία ΑΡΝΗΣΗ του κράτους για επαναλειτουργία κι επαύξηση του συστήματος φωτοεπισήμανσης με τις Κάμερες Τροχαίας. Κακουργηματικό επειδή: Γνώριζαν και γνωρίζουν, οι τότε και νυν «συναρμόδιοι», με δικά τους στατιστικά στοιχεία ότι, όταν δοκιμάστηκε εφαρμοζόμενο το 2007, πέτυχε πράγματι να μειώσει τις τροχαίες ανθρωποκτονίες. Και, άρα, ήξεραν και ξέρουν ότι η απουσία του -συνειδητή κυβερνητική επιλογή τους, «οικονομικών αιτίων»- από τότε έως σήμερα, ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ για την μη αποτροπή πλείστων θανατηφόρων: Νεκρών της ασφάλτου.

Δ Ι Κ Η ΜΑΣ διαχρονικά αποδεδειγμένη βεβαιότητα: Εάν δεν αυξηθεί αριθμητικά και ποιοτικά η Αστυνόμευση (α) με ενίσχυση της Τροχαίας Αστυνομίας και (β) με Κάμερες Τροχαίας, όλα τ’ άλλα είναι… ωραίες λουβάνες.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο νυν πρόεδρος του ΔηΣυ κ. Αβέρωφ όστις, συνοδεύοντας τον τότε πρόεδρο του ΔηΣυ κ. Αναστασιάδη, μετέβη «Οδοιπόρος στα Σούσα» το 2005 για συνομιλίες με τον κ. Ερντογάν στην Άγκυρα, γιατί άραγε δεν το επιχειρεί και τώρα, ομού μετά του κ. Τορναρίτη, ώστε να μάθει ο ίδιος και να πληροφορήσει κι εμάς κατά πόσον η Τουρκία, ως προς τη «λύση» με τον κ. Ακιντζί, εγκατέλειψε ή όχι το γεγραμμένο (και) για την Κύπρο «Στρατηγικό Βάθος» του κ. Νταβούτογλου;
Λάζ. Α. Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα