Περδίκης:Χλιαρή η αντίδραση Kυβέρνησης στις δηλώσεις Ακιντζί

Χλιαρές ήταν οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης στις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αλλά και στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργο Περδίκη, ο οποίος ζητά σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, αφού θεωρεί πως η Τουρκία θα δημιουργήσει άμεσα καταστάσεις που ενδεχομένως να "ανατινάξουν στον αέρα τις διαπραγματεύσεις".

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι "πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, όπως έγινε και την τελευταία φορά και συντονισμός",

προσθέτοντας ότι "είναι ένα από τα θέματα στα οποία μπορεί να έχουμε ενότητα για μια συγκροτημένη και σχεδιασμένη αντίδραση στις αναμενόμενες κινήσεις της Τουρκίας, οι οποίες πιστεύω θα είναι άμεσες όπως και την προηγούμενη φορά με το Μπαρμπαρός".

Θα πρέπει, συνέχισε, να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο, όπως έγινε πριν από 2 χρόνια, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε και είχε, όπως είπε, τη βοήθεια των πολιτικών κομμάτων στην αντιμετώπιση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

"Είναι σοφό και σώφρον και σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει συνεργασία και όταν ζητήσει βοήθεια ο Πρόεδρος, θα την έχει", ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του πως "η αναμενόμενη εξέλιξη (από πλευράς Τουρκίας) ενδεχομένως να ανατινάξει στον αέρα και τις διαπραγματεύσεις".

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για νομοθετική ρύθμιση των απεργιών σε ζωτικούς τομείς, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών έκανε λόγο για "αψυχολόγητη και προκλητική ενέργεια, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση".

"Αντί να προσπαθήσει το κυβερνών κόμμα και η Κυβέρνηση να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης με τους απεργούς και να εκτονωθεί η κατάσταση, με αυτού του είδους τις εμπρηστικές δηλώσεις, η κατάσταση εκτραχύνεται εις βάρος της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος", κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Περδίκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα