Περδίκης: Σύνδρομο Μαρί που επαναλαμβάνεται

Για σύνδρομο Μαρί που επαναλαμβάνεται ως αρρώστια που τρώει την Κύπρο και το λαό, έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Λάρνακα και τον ύψιστο κίνδυνο αυτή να επεκταθεί στο βενζινάδικο παρά τον καλαμιώνα στον οποίο εξερράγη η φωτιά.

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Δημάρχου Λάρνακας ο κ. Περδίκης είπε ότι αυτοί που ευθύνονται γίνονται κατήγοροι. Πρόσθεσε ότι παρά τις ενστάσεις και τις προειδοποιήσεις του

Κινήματος χωροθέτησαν το βενζινάδικο μέσα στον καλαμιώνα.

Είπε ακόμα πως το τμήμα δασών δεν προχώρησε στους απαιτούμενους ψεκασμούς επειδή τα αεροσκάφη δεν συντηρήθηκαν αφού προσβλήθηκαν οι προσφορές συντήρησης τους.

Σημείωσε επίσης ότι τα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών δεν έχουν άδεια πτήσης και ότι ο ένας μηχανικός που το συντηρεί είναι 76 ετών και εργάζεται με αγορά υπηρεσιών ενώ ο πιλότος είναι 63 ετών.

Έρευνα στην ΚΤ
Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αντί η Αστυνομία να μπει στην Κεντρική Τράπεζα και να αναζητήσει στοιχεία, τα οποία αρνείται να δώσει στη Βουλή και στη Νομική Υπηρεσία για την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της οικονομίας, βρήκε το δρόμο για την Κεντρική Τράπεζα για να διερευνήσει τη διαρροή της λίστας των μη εξυπηρετούμενων δανείων των βουλευτών.

“Σαν να είναι αυτό το σημαντικότερο θέμα που υπάρχει στην Κεντρική Τράπεζα”, ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος των Οικολόγων δήλωσε ότι εκτιθέμεθα γιατί παρουσιάζεται μία εικόνα στην κοινωνία, ότι η ευαισθησία εξαντλείται μόνο στα προσωπικά δεδομένα των Βουλευτών.

Κατά τον κ. Περδίκη το ζητούμενο δεν είναι να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των Βουλευτών, αλλά η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου να βοηθήσει και να συμβάλει στη διερεύνηση του σκανδάλου της οικονομίας και για να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν και όχι για να βρεθούν οι ένοχοι που διέρρευσαν τη λίστα με τα κόκκινα δάνεια των βουλευτών.

Θα έπρεπε η ίδια η Βουλή να εντοπίσει τα δάνεια των βουλευτών, να τα δημοσιοποιήσει και να κάνει έλεγχο, κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα