Tηλεφωνική "προειδοποίηση" ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ προς Τσίπρα

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου σύμφωνα με το γραφείο του Αμερικανού υπουργού.

Κατά τη συνομιλία, ο Τζακ Λιου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να βρει κοινό έδαφος με τους διαπραγματευτές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, την ανησυχία του για

ένα «ατύχημα» στην περίπτωση της Ελλάδας, εξέφρασε και σε εκδήλωση του London School of Economics στο Λονδίνο το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν στιγμές που εμφανίζονται με πολύ μεγάλη συχνότητα κατά τις οποίες ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει στην κρίση, η οποία θα ήταν πολύ επιζήμια», ανέφερε ο κ. Λιου στην εκδήλωση για την παγκόσμια οικονομία.

Είπε επίσης ότι όλοι πρέπει «να αφήσουν στην άκρη τη ρητορική» και να βρουν έναν λογικό συμβιβασμό. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει «κάποια πολύ σκληρά πράγματα που θα είναι πρόκληση για τον πρωθυπουργό να τα ‘πουλήσει’ στο εσωτερικό» και από την άλλη πλευρά ότι οι θεσμοί θα πρέπει να δουν τι χρειάζεται για να δείξουν πως υπάρχει ένα αξιόπιστο μονοπάτι προόδου. «Έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά όχι αρκετή ώστε να λυθεί το θέμα. Και υπάρχει πάντα μια ακόμα προθεσμία που πλησιάζει», συμπλήρωσε ο κ. Λιου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα