«Περαιτέρω προβλήματα από τουρκικές γεωτρήσεις εκτός εάν...»

Η ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνεχιζόμενη διένεξη μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας σχετικά με τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου γύρω από την Κύπρο δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης και το μόνο που θα καταφέρει είναι η επιδείνωση της  κατάστασης, δήλωσε στο Sputnik ο Ζοτζούρτ Γιλμάζ, βουλευτής με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης.

«Όσον αφορά την δήλωση του κ. Juncker, μπορώ να πω ότι η ΕΕ μπορεί να αναλάβει δράση,

αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, αντίθετα, θα επιδεινώσει την κρίση [μαζί] με τα αντίποινα της Τουρκίας, δεν πρόκειται για δουλειά της ΕΕ. Οποιαδήποτε ανάμειξη από τρίτους δεν θα είναι χρήσιμη, αλλά σίγουρα επιβλαβής», δήλωσε ο Γιλμάζ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο βουλευτή, οι γεωτρήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν και θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα και για τις δύο πλευρές, εκτός εάν βρεθεί μια αποδεκτή λύση στο Κυπριακό πρόβλημα. «Οι περιοχές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι γεωτρήσεις είναι αμφισβητούμενες ως προς το σε ποια πλευρά ανήκουν. Βλέπω περισσότερο πολιτική ένταση από τον κίνδυνο στρατιωτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε.

Ο  Γιλμάζ πρότεινε στην συνέχεια ότι η μόνη δυνατή διέξοδος από την παρούσα κατάσταση θα ήταν η λύση ανεξαρτητοποίησης δύο κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα