Πενιχρή αναφορά του τ/κ Τύπου για την πρόταση νόμου ΔΗΣΥ

Με διαφορετική θεματολογία στα πρωτοσέλιδά τους, οι πέντε τ/κ εφημερίδες αναφέρονται σήμερα σε συλλήψεις για ναρκωτικά και νέα τροχαία, ενώ μόνο μία κάνει αναφορά στη συνεδρία της Βουλής για την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τους σχολικούς εορτασμούς. Αναφορές γίνονται και στις αντιδράσεις για τις μαζικές παραχωρήσεις “υπηκοοτήτων”, σε επαγγελματικές οργανώσεις,

στους υπαλλήλους του “κρατικού χημείου” που εργάζονται χωρίς μέτρα ασφαλείας, στις τιμές φρούτων και λαχανικών, καθώς και σε άλλα θέματα.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Είμαι έτοιμος να πληρώσω το τίμημα”, αναφέρεται σε δηλώσεις του Σερντάρ Ντενκτάς για το θέμα της μαζικής παραχώρησης “υπηκοοτήτων”. Αλλού γράφει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΡΤΚ, ΚΚΔ και ΚΕΚ, εξέφρασαν αντίθεση στη μαζική παραχώρηση “υπηκοοτήτων”, αλλά κανένα από αυτά δεν μεταφέρει το θέμα σε διεθνή φόρα, στα ΗΕ ή την ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα μάτια είναι στραμμένα στη Βουλή για την ακύρωση της απόφασης για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Κίνδυνος παχυσαρκίας”, γράφει ότι ο Πρόεδρος του συνδέσμου διαβητικών ανέφερε ότι το 27,5% των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αντιμέτωπο με την παχυσαρκία. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας όταν προσπάθησαν να περάσουν στα κατεχόμενα, έχοντας στην κατοχή τους ποσότητα ινδικής κάνναβης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ψευδοκράτος συμμετέχει σε έκθεση στην Αντάλια για ιατρικό τουρισμό.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Οι μικρομεσαίοι χωρίστηκαν στα δυο”, αναφέρεται στο νέο “νομοσχέδιο” για τη συνομοσπονδία καταστηματαρχών και εμπόρων που έχει προωθήσει η “κυβέρνηση” στη “βουλή”, σύμφωνα με το οποίο η ιδιότητα του μέλους θα είναι υποχρεωτική για τους μικρομεσαίους εμπόρους και αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Αλλού γράφει ότι στην ανοικτή αγορά της Αμμοχώστου, οι πολίτες αρκέστηκαν μόνο να βλέπουν τα φρούτα και τα λαχανικά και όχι να τα αγοράζουν, λόγω των τιμών τους, και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο Καραβοστάσι μεγάλοι ευκάλυπτοι κόπηκαν και έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας ζημιές.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Τέσσερα χρόνια και το θέμα των απαλλοτριώσεων δεν μπόρεσε να λυθεί”, αναφέρεται σε τμήμα του περιφερειακού δρόμου Λευκωσίας που δεν μπόρεσε να κατασκευαστεί για διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης, λόγω της μη επίλυσης του θέματος των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων που βρίσκονται εκεί. Αλλού γράφει ότι πολίτες έσωσαν οδηγό από φλεγόμενο όχημα, ύστερα από ατύχημα στον δρόμο προς το Γερόλακκο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για ναρκωτικά συνελήφθη ο γιος του “προέδρου” της “επιτροπής πρόληψης ναρκωτικών ουσιών” στο “πρωθυπουργικό γραφείο”, Χασάν Καραοκτζού.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Υπογραφή για να ζήσεις”, αναφέρει ότι στους υπαλλήλους του “κρατικού χημείου”, περιλαμβανομένων των 13 στο σώμα των οποίων εντοπίστηκαν μεταλλικές ουσίες μετά την πυρκαγιά στο κτίριο όπου εργάζονταν, δόθηκε ένας κατάλογος για να υπογράψουν εάν αποδέχονται να μετακινηθούν προσωρινά σε άλλο “κρατικό τμήμα” μέχρι να αποκατασταθεί το κτίριο. Αλλού γράφει ότι το χημικό αέριο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Ιμπλίμπ ήταν το σαρίν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η “κυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ έδωσε την “υπηκοότητα” σε ακόμα επτά άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα