Μόσχα: Περαιτέρω επιδείνωση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων

Τα αεροπορικά πλήγματα επιδεινώνουν περαιτέρω τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, σύμφωνα με τη Μόσχα. Δεν αναμένεται, ωστόσο, να έχουν επιπτώσεις στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ του συριακού στρατού, επιδεινώνουν περαιτέρω τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι ενέργειες που ανέλαβαν σήμερα οι ΗΠΑ,

καταστρέφουν περαιτέρω τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
«Χωρίς να ασχοληθούν με το να διαλευκάνουν τα πράγματα, οι ΗΠΑ κινήθηκαν προς μια επίδειξη ισχύος (…) εναντίον μιας χώρας που μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», προσθέτει.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της κάτω βουλής της Ρωσίας εκτίμησε ότι τα πλήγματα αυτά δεν είναι πιθανό να έχουν επίπτωση στην επικείμενη επίσκεψη στη Μόσχα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

«Δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει την επίσκεψη Τίλερσον, πρέπει να αποκαταστήσουμε τον διάλογο. Θα πρέπει να καλωσορίσουμε τον Τίλερσον, να ανταλλάξουμε απόψεις και να προσπαθήσουμε να λογικέψουμε την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24.

«Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να κρυβόμαστε πίσω από τείχη», πρόσθεσε.

Ο Τίλερσον είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα