Κυπριακή.. «τρέλα» με καισαρικές για χάρη του ζωδίου!

Για ένα απίστευτο κυπριακό ιδίωμα, έγινε λόγος στη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα των καισαρικών στην Κύπρο και την αυξητική τους τάση.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Cyprus Mail, οι γυναίκες στην Κύπρο επιλέγουν να υποβληθούν σε καισαρική

τομή αντί της φυσιολογικής γέννας για να σιγουρέψουν το… ζώδιο των παιδιών τους!

Ο αριθμός των καισαρικών έχει εκτοξευθεί τα τελευταία 20 χρόνια και έχει φθάσει τον αριθμό των νοτιοαμερικανικών χωρών.

Ο επικεφαλής του γυναικολογικού τμήματος του Μακαρείου Νοσοκομείου Αγαθοκλής Χριστοφίδης, έκανε λόγο για ανώριμες και απαιτητικές απαιτήσεις τα τελευταία χρόνια.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Κύπριες θέλουν να γεννιούνται τα παιδιά τους με συγκεκριμένο ζώδιο.

Ο επικεφαλής τον νοσηλευτών Αντρέας Ξενοφώντος, είπε ότι ο αυξανόμενος αριθμός των καισαρικών έχει δημιουργήσει πρόβλημα για τις μαίες, οι οποίες πρέπει να συμπληρώσουν περίπου 40 φυσικούς τοκετούς για να πάρουν την άδεια τους.

Ο Μάριος Λιασήδης, ο επικεφαλής του Πανκύπριου Γυναικολογικού Συλλόγου, ανέφερε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι το ένα τρίτο των καισαρικών στα ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία γίνονται κατ’ επιλογή τις γυναίκας, χωρίς αυτές να είναι αναγκαίες.

Επισήμανε, δε, ότι μια μικρή μερίδα των συνεργατών του, φέρουν διάφορες δικαιολογίες για να προσφέρουν καισαρικές στις εγκυμονούσες, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου είπε ότι η Κύπρος είναι πρώτη στον κόσμο στις καισαρικές, κάτι που «είναι πολύ δυσάρεστο», ανέφερε.

Σημείωσε ότι οι βουλευτές άκουσαν πολλά και ότι τα περισσότερα από αυτά που άκουσαν ήταν σοκαριστικά, γιατί φαίνεται να υπάρχει μια επιμονή εκ μέρους των γυναικών, οι οποίες ζητούν καισαρικές για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Η κα Κυριακίδου πρόσθεσε, δε, ότι δεν έχει υπάρξει εξήγηση από τον ιατρικό κόσμο για την πρώτη θέση της Κύπρου στις καισαρικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα