Μίνι καύσωνας με...βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές - Δείτε αναλυτικά

Πτώση θα σημειώσει αύριο Σάββατο η θερμοκρασία, ενώ αναμένονται και βροχές. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί την Τρίτη λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά ο καιρός

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος

αλλά τοπικά, κυρίως στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο αναμένεται σύντομα να υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις οι οποίες προς τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως σε περιοχές στα βόρεια και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, οι οποίες τις πρωινές ώρες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη, ελαφρά, βροχή στις βορειοδυτικές περιοχές του Τροόδους. Σύντομα, ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να καταστεί γενικά κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, νωρίς το πρωί μέτριοι, 4 Μποφόρ και σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Τοπικά, το απόγευμα, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ της ίδιας πάλι διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Την Τρίτη, δυνατό κατά διαστήματα να παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο το επόμενο τριήμερο, για να κυμανθεί την Τρίτη λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα