Η ΑΣΔΥΚ χαιρετίζει τη συμφωνία για το συνταξιοδοτικό

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΣΔΥΚ) χαιρετίζει την υπογραφή της συμφωνίας ρύθμισης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων εκείνων των εργαζομένων οι οποίοι εργοδοτήθηκαν από το 2011 και εντεύθεν, χαρακτηρίζοντας «σημαντική τη χθεσινή ημέρα».

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση αφού διατήρησε για χρόνια αυτή την εκκρεμότητα να βαραίνει το αβέβαιο αύριο δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι στερούνταν της κατοχύρωσης συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,

αποφάσισε, υπό την πίεση κυρίως του συνδικαλιστικού κινήματος, να επιδείξει βούληση προς επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος».

Θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χρόνια πριν, νοουμένου ότι θα υπήρχε και η απαιτούμενη βούληση εκ μέρους του κράτους-εργοδότη, να ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος.

«Επί της ουσίας», προσθέτει, ότι η υπογραφή της συμφωνίας για ρύθμιση του συνταξιοδοτικού ζητήματος στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελεί ένα σοβαρό πρώτο βήμα δικαίωσης για τους εργαζόμενους, καθώς πλέον, αίρονται σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες σε βάρος όλων των μονίμων υπαλλήλων, οι οποίοι εργοδοτήθηκαν από το 2011 και εντεύθεν, καθώς και όσων απασχολούνται ως αορίστου χρόνου και εμπεδώνεται η αξιοπρεπής μεταχείριση όλων των εργοδοτουμένων».

Ωστόσο, προσθέτει ότι με την εν λόγω συμφωνία «δημιουργούνται και πάλι στρεβλώσεις, αφού για τους προσληφθέντες από το 2011 και εντεύθεν το εφάπαξ θα είναι αφορολόγητο, κάτι που δεν ισχύει για τους υπηρετούντες πριν το 2011 και ιδιαίτερα για όσους αφυπηρέτησαν από το 2011 μέχρι και το 2021 και το εφάπαξ τους φορολογήθηκε».

Η ΑΣΔΗΚ αναφέρει πως «αυτό αποτελεί άδικη και άνιση μεταχείριση  και είναι κάτι το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ρυθμίσει το συντομότερο».

Τέλος, η ΑΣΔΥΚ αναφέρει πως είναι υποχρεωμένη «να κακίσει τη στάση της  Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, που επέλεξε τον αποκλεισμό της Οργάνωσής μας από τη διαβούλευση για το συνταξιοδοτικό. Ενδεικτικό της στάσης της προς την Οργάνωσή μας, είναι ότι, ούτε καν την επίσημη τελική πρόταση δεν μας απέστειλε, παρά τα επανειλημμένα διαβήματά μας, κάτι το οποίο είχε κάνει με τις προηγούμενες προτάσεις».

Διαβάστε επίσης 

ΥΠΟΙΚ: Ιστορική Συμφωνία για το Σχέδιο Συντάξεων στον Δημόσιο τομέα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα