«Πάτησε» κορυφή η Άρσεναλ! (Βίντεο)

Η Άρσεναλ τα… χρειάστηκε στο φινάλε, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-1) επί της Έβερτον και να βρεθεί στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Στους 22 βαθμούς η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία περιμένει το αυριανό ντέρμπι του Μάντσεστερ για να μάθει αν θα παραμείνει πρώτη!

Από τα πρώτα 45 λεπτά διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα στο Λονδίνο, με τις κεφαλιές των Ζιρού (36’) και Κοσιελνί (38’) να δίνουν αέρα δύο τερμάτων στους «κανονιέρηδες» και τον Μπάρκλεϊ να μειώνει με κόντρα στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στους 22 βαθμούς και την πρώτη θέση ανέβηκε η Άρσεναλ, η οποία θα παραμείνει εκεί αν η Γιουνάιτεντ

πάρει το ντέρμπι με τη Σίτι αύριο το μεσημέρι.

Η Έβερτον προσπάθησε στο τέλος να κλέψει το βαθμό, όμως ο Λουκάκου είχε δοκάρι στο 79’ και ο Ντεουλοφέου νικήθηκε από τον Τσεχ στο 87’.

Δύο δοκάρια είχε και η Άρσεναλ στο δεύτερο μέρος με τους Ζιρού (67’) και Εζίλ (90’).

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπάρι στην τελευταία φάση του ματς.

Το ματς:

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι από την πρώτη σέντρα η Άρσεναλ, η οποία απείλησε για πρώτη φορά με τον Ζιρού. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ συνέχισαν να κάνουν… κουμάντο στο ματς, όμως δεν κατάφεραν να βρουν κενούς διαδρόμους προς την εστία του Χάουαρντ, με την άμυνα της Έβερτον να είναι καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μάλιστα αισθητή την παρουσία τους στο 28’ με τον Στόουνς μετά από κακό διώξιμο του Τσεχ.

Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ στο 36’. Ο Εζίλ έβγαλε μια όμορφη σέντρα και ο Ολιβιέ Ζιρού βρήκε με το κεφάλι την μπάλα όσο ακριβώς έπρεπε για να νικήσει τον Χάουαρντ και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του. Η Άρσεναλ δεν περιορίστηκε εκεί και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 38’ ο Καθόρλα εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Κοσιελνί-επίσης με κεφαλιά-έκανε το 2-0!

Τα «ζαχαρωτά» πάντως δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 44ο λεπτό ο Μπάρκλεϊ βρέθηκε μόνος του με όλη την άμυνα των γηπεδούχων και δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, το οποίο κόντραρε στο πόδι του Γκάμπριελ και ξεγέλασε τον Τσεχ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να έχει και πάλι το πάνω χέρι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Οι «κανονιέρηδες» δημιούργησαν απειλές στο 47’ και το 53’ με τον Σάντσες, ενώ η Έβερτον υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γιαγκέλκα να αδυνατεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του στον Φούνες-Μόρι.

Στο 56’ η Άρσεναλ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ με τον Ζιρού, όμως ο Χάουαρντ έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Ο Γάλλος επιθετικός θα μπορούσε ξανά λίγο αργότερα να βρει δίχτυα, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει έγκαιρα την προβολή μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων. Το αποκορύφωμα στις ευκαιρίες του υψηλόσωμου σέντερ φορ ήρθε στο 68’, όταν με το αριστερό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Ο Μαρτίνεθ αποφάισε να ρίξει τον Κέβιν Μιράλας στο ματς για το τελευταίο εικοσάλεπτο. Στο 74’ η ομάδα του θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά με την κεφαλιά του Γκάλογουεϊ, όμως ο νεαρός μπακ δεν τα κατάφερε. Η Έβερτον είχε ανέβει και στο 79ο λεπτό άγγιξε την ισοφάριση με τον Λουκάκου, όμως η κεφαλιά του Βέλγου σέντερ φορ σταμάτησε στο δοκάρι του Τσεχ!

Στο 87’ ο Ντεουλοφέου λίγο έλειψε να μοιράσει εγκεφαλικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν πάντως να πετύχουν και τρίτο γκολ στο τέλος, αλλά ο Εζίλ είχε δοκάρι. Με δέκα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Έβερτον λόγω της αποβολής του Μπάρι στην τελευταία φάση του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Εζίλ, Τσάμπερλεϊν (81’ Φλαμινί), Σάντσες (89' Γκιμπς), Ζιρού

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόλμαν (89' Κονέ), Στόουνς, Γιαγκέλκα (52’ Φούνες Μόρι), Γκάλογουεϊ, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μπάρκλεϊ, Λένον (70’ Μιραλάς), Ντεουλοφέου, Λουκάκου

FT - VIDEO (Premier League): Arsenal 2-1 Everton Football ClubAll Goals &Highlights [HD]

Posted by Football Goals &Highlights on Saturday, 24 October 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα