Παρουσίαση βιβλίου «Αναζητώντας τα ίχνη» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Hippasus σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Καρεφυλλίδου – Ιωάννου (Maria Karefyllidou-Ioannou) «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ».

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022ώρα 7:00 μ.μ.CINE STUDIO, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ακολουθώντας τα ίχνη του αγνοούμενου αδελφού της, η συγγραφέας αναδεικνύει τον ρόλο που έπαιξαν ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός,

ο ΟΗΕ, η ΔΕΑ, η Επιτροπή Αγνοουμένων, οι κυβερνήσεις Ελλάδος-Τουρκίας και Ην. Πολιτειών στο θέμα των αγνοουμένων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974 έως σήμερα.  Συνέλεξε έγγραφα, συνομιλίες, φωτογραφίες και επιστολές. Μετά από έλεγχο και πολλαπλές διασταυρώσεις πηγών, κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα. Παράλληλα, οργανώνοντας με αξιοθαύμαστη τάξη τα αρχεία της, βοήθησε σημαντικά τους νομικούς συμβούλους με τους οποίους συνεργάστηκε για να διεκδικήσουν στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια το δικαίωμα στην αλήθεια.

Διερευνώντας την τύχη των αγνοουμένων, η Μαρία Καραφυλλίδου-Ιωάννου έζησε πολλές στιγμές ελπίδας και άλλες τόσες διαψεύσεις. Τις συναισθηματικές ανατροπές και εκπλήξεις αυτής της διαδρομής μπορεί να τις νιώσουν και οι αναγνώστες που θα διαβάσουν το βιβλίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρουσίαση, Αναζητώντας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,parousiasi, anazitontas, panepistimio lefkosias