Παρέδωσαν Κύπριους συλληφθέντες οι Β.Βάσεις μετά από καταδίωξη

Στην Αστυνομία Κύπρου διαβιβάζεται για διερεύνηση η υπόθεση παράλειψης συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού εν στολή, αμελούς και επικίνδυνης οδήγησης, μαχαιροφορίας, μεταφοράς επιθετικού οργάνου και οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, που διαπράχθηκε το πρωί της 26ης Ιουλίου 2018, στην Λεμεσό.

Αυτό αποφάσισε το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, το οποίο εξέτασε σήμερα την υπόθεση και διέταξε όπως παραδοθούν στην Αστυνομία της Δημοκρατίας, τα

δύο πρόσωπα, που συνελήφθησαν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Πρόκειται για 39χρονο και 35χρονο, οι οποίοι παραδόθηκαν το απόγευμα σήμερα, στην Αστυνομία Κύπρου. Αμφότεροι συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι δύο είχαν συλληφθεί από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, το πρωί της 26ης Ιουλίου, μετά από επεισοδιακή καταδίωξή τους, στη Λεμεσό, από μέλη της Αστυνομίας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5.45π.μ. της ίδιας μέρας, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα δύο πρόσωπα, να κινείται ύποπτα σε δρόμο της Λεμεσού. Οι αστυνομικοί, έκαναν σήμα στον 39χρονο οδηγό του οχήματος, να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν το όχημα, με σκοπό να το ανακόψουν για έλεγχο. Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι την περιοχή Τραχωνίου, έδαφος Βρετανικών Βάσεων, όπου γύρω στις 6.05π.μ., το ύποπτο όχημα συγκρούστηκε με αστυνομικό όχημα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενο χωράφι και οι δύο επιβαίνοντες να συλληφθούν από μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.

Σε έρευνα που ακολούθησε από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος ένα ρόπαλο, ένας σουγιάς και ένα μαχαίρι, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια. Στον οδηγό, διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ, με θετικό αποτέλεσμα.
Το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με την Τροχαία Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα