Στο CAS για Ποντένσε η Σπόρτινγκ, ζητάει 40 εκατ. από τον Ολυμπιακό – Τέλος ο «βραχνάς» Εσιέν για τον Παναθηναϊκό

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας προσέφυγε-εκτός από την FIFA-και στο CAS για την υπόθεση του Ντανιέλ Ποντένσε και διεκδικεί από τον Ολυμπιακό αποζημίωση 30-40 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζοντας-ξανά-ότι ο παίκτης κακώς έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους»…

Τα «λιοντάρια» κινήθηκαν νομικά-συνολικά για τρεις παίκτες (Ζέλσον Μαρτίνς, Ρούι Πατρίσιο, Ντάνιελ Ποντένσε) και ζητούν συνολική αποζημίωση ύψους

197 εκατομμυρίων ευρώ.

Sporting are allegedly asking for a figure around £27-£36M for Daniel Podence, now of Olympiacos. pic.twitter.com/fjhWwOZPPr

— Sporting160 EN (@Sporting160EN) 1 Αυγούστου 2018

Πιο συγκεκριμένα διεκδικούν 100 εκατομμύρια από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Ζέλσον Μαρτίνς, 57 από την Γουλβς για τον Ρούι Πατρίσιο και ένα ποσό ανάμεσα στο 30 και τα 40 εκατομμύρια για τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Από τον Ολυμπιακό είχε εκφραστεί η θέληση για εξωδικαστική λύση για την περίπτωση του 22χρονου μεσοεπιθετικού, αλλά οι Πορτογάλοι φαίνεται ότι δεν πείστηκαν και προσέφυγαν στο CAS που θα αποφασίσει τελικά τι θα γίνει με την περίπτωση των τριών παικτών.

A new month…a new #WhatHaveSportingCPDoneNow

Sporting have submitted a third official complaint to FIFA this time against Olympiacos over the transfer of their former winger Daniel Podence!

The Portuguese club are demanding between €30m and €40m in compensation! pic.twitter.com/aiAjLQKEaJ

— Footy Accumulators (@FootyAccums) 1 Αυγούστου 2018

Προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που έγινε στην περίπτωση του Ουίλιαμ Καρβάλιο, ο οποίος παρότι έμεινε ελεύθερος με τον ίδιο τρόπο, έπεισε την Μπέτις να δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στην Σπόρτινγκ ώστε να μην κινηθεί νομικά.

****
Ο Παναθηναϊκός εξόφλησε στον Μίκαελ Εσιέν και την δόση του Ιουλίου και έτσι μπαίνει οριστικά τέλος στην συγκεκριμένη υπόθεση για τους «πράσινους».

Για το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της καταγγελίας του Γκανέζου μέσου κατά των «πράσινων» για την τελευταία οφειλόμενη δόση προς τον Εσιέν που αντιστοιχούσε στον μήνα Ιούλιο.

Τελικώς, το «τριφύλλι» εξόφλησε τον πρώην παίκτη του και την συγκεκριμένη δόση και έτσι η υπόθεση κλείνει οριστικά καθώς πλέον δεν υπάρχει καμία άλλη εκκρεμότητα.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με την περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο υπάρχει προθεσμία ως και την προσεχή Τρίτη για εξεύρεση λύσης καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε μεν όμως η πλευρά των πράσινων με εκείνη του ποδοσφαιριστή συμφώνησαν προκειμένου ως και εκείνη την ημέρα να καταλήξουν σε ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση του Λέτο αφορά το δεύτερο συμβόλαιο καθώς το πρώτο πλέον έχει εξοφληθεί πλήρως.

****
Ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωσε την απόκτηση του τερματοφύλακα Βάσο Βάσιτς.
Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Βάσο Βάσιτς. Γεννημένος στις 26 Απριλίου 1990, στην Ελβετία -με Σερβική καταγωγή- αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Στο παρελθόν έχει παίξει σε Γκρασχόπερς, Σαφχάουζεν. Γιάνγκ Φέλοουζ Γιουβέντους και Γουίντερθουρ ενώ υπήρξε διεθνής με την ομάδα Κ-21 της Σερβίας».

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα