Παράνομη επίσκεψη Φουάτ Οκτάι στις κατεχόμενες περιοχές

Η Kıbrıs (08.11.22) γράφει ότι σήμερα αναμένεται να αφιχθεί στις κατεχόμενες περιοχές ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι. Στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψής του, ο Οκτάι θα συναντηθεί αύριο στην κατεχόμενη Μόρφου με γυναίκες παραγωγούς και επιχειρηματίες. Στη συνέχεια, θα μιλήσει στη Λευκωσία στο πλαίσιο τελετής εγκαινίων και παρουσίασης του «κέντρου δεδομένων» της λεγόμενης πρωθυπουργίας, με συμμετοχή κοινού.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο Ανάμεσα στα έργα

που θα εγκαινιάσει ο Οκτάι θα είναι το «κέντρο δημόσιων δεδομένων της ΤΔΒΚ», οι δρόμοι Μόρφου – Λεύκας και Πλατανισσός – Γιαλούσα και 90 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το πρώτο τμήμα της αρδευτικής γραμμής της πεδιάδας της κεντρικής Μεσαορίας, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα του έργου υδροδότησης από την Τουρκία προς τις κατεχόμενες περιοχές, και το έργο της γραμμής σύνδεσης με τη δεξαμενή αποθήκευσης μήκους 207 χιλιομέτρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Οκτάι, θα παρουσιαστούν επίσης τα επενδυτικά προγράμματα για τη νεολαία και τον αθλητισμό, το πρόγραμμα για το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών του κατοχικού καθεστώτος, το πρόγραμμα για το τριγωνομετρικό δίκτυο στα κατεχόμενα, πρόγραμμα για τα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης και προγράμματα του τουρκικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ταυτοχρόνως θα ανακοινωθούν πολλά προγράμματα επιχορηγήσεων και έργα.

Keywords
Τυχαία Θέματα