Καταγγελία: Αρνήθηκαν να παραλάβουν κτυπημένο σκυλάκι από αυλή σχολείου

Την αδυναμία του αρμόδιου τμήματος του δήμου Λεμεσού να παραλάβει άμεσα κτυπημένο αδέσποτο σκυλάκι σε αυλή σχολείου στην Λεμεσό καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «στις 03 Νοεμβρίου 2022 βρέθηκε κτυπημένο σκυλάκι μέσα στην αυλή δημοτικού σχολείου στην Λεμεσό. Ενώ η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε τον Δήμο Λεμεσού για να παραλάβουν το σκυλάκι, ο Δήμος αρνήθηκε να το πράξει άμεσα λόγω έλλειψης χρόνου κάτι αδικαιολόγητο  καθώς ήταν ένα περιστατικό που αφορούσε κτυπημένο σκύλο σε σχολείο . Τελικά καλέστηκε γνωστή φιλόζωη στην Λεμεσό η οποία παράλαβε

το σκυλάκι και επιβαρύνθηκε με τα έξοδα περίθαλψης του. Προς τιμή του προσωπικού του σχολείου συνεισέφεραν ένα χρηματικό ποσό για την περίθαλψη του σκύλου .

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε την ενέργεια του Δήμου Λεμεσού να μην παραλάβει άμεσα το κτυπημένο σκύλο αφήνοντας το να υποφέρει χωρίς να δείξει την ελάχιστη ευαισθησία και επίσης έπρεπε να λάβει υπόψη ότι το σκυλάκι βρισκόταν στην αυλή δημοτικού σχολείου γεμάτο παιδάκια.

Η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τα Ζώα δήλωσε πως «Επιτέλους πρέπει όλοι οι Δήμοι και κοινοτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τα αδέσποτα καθώς είναι στις αρμοδιότητες τους. Δυστυχώς έχουμε και άλλες καταγγελίες από πολίτες καθώς και άλλοι Δήμοι και κοινοτικές αρχές αρνούνται  να αναλάβουν αδέσποτα.

Παρακαλούμε τους πολίτες που γνωρίζουν τέτοιες υποθέσεις  να μας ενημερώνουν. Πλέον οι εθελοντές έχουν φτάσει στα όρια τους ξοδεύουν πάρα πολλή από τον προσωπικό τους χρόνο και προσωπικά τους χρήματα φτάνοντας σε οικονομική εξαθλίωση  κάνοντας την δουλειά  κάποιων δήμων και κοινοτικών αρχών. Σημειώνεται φυσικά ότι υπάρχουν δήμοι που τηρούν τις υποχρεώσεις τους και νοιάζονται για την ευημερία των ζώων».

Διαβάστε επίσης: Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον 11χρονο: «Ξύπνησε,καταλαβαίνει την οικογένεια του»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, Αρνήθηκαν,katangelia, arnithikan