Παραμένει στο Πεντάκωμο για την φωτιά η Πυροσβεστική-Επιστρατεύτηκαν εκσκαφείς

Παραμένει στο Πεντάκωμο η Πυροσβεστική, δύο εικοσιτετράωρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον περιφραγμένο χώρο ΧΥΤΥ παρά το Πεντάκωμο και συνεχίζεται η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεση της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, εκτός της κοινοποίησης εκ μέρους όλων των Κρατικών και άλλων φορέων και υπηρεσιών ή Πυροσβεστική Υπηρεσία ως είθισται σε τέτοιου είδους πυρκαγιές που είναι αδύνατη η κατάσβεση τους με νερό ή αφρό, επιστράτευσε μέσω της εταιρείας διαχείρισης

βαρετού τύπου εκσκαφείς και ερπυστριοφόρα τα οποία συνεχίζουν να σκεπάζουν τα σκουπίδια με όγκους χώματος μέχρι την πλήρη κατάσβεση τους.

Οι δηλώσεις του Κοινοτάρχη Καλαβασού

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινές δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά ανέφερε πως «σήμερα η ατμόσφαιρα στη περιοχή μας είναι καθαρότερη μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον καπνό της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Παρασκευή 15 Ιουλίου σε σκουπίδια και άχρηστα υλικά εντός του περιφραγμένου χώρου υγειονομική ταφής απορριμμάτων του ΟΕΔΑ Πεντακώμου. Λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα», είπε.

«Οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει κατά καιρούς επαληθεύτηκαν, αφού τον τελευταίο ενάμιση μήνα, είχαμε τρεις πυρκαγιές σε σκουπίδια και διάφορα άχρηστα υλικά. Συγκεκριμένα πυρκαγιές ξέσπασαν στις 19 Μαΐου, στις 12 Ιουνίου και τέλος στις 15 Ιουλίου και διερωτόμαστε τι κάνουν οι αρμόδιοι σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και τι πρέπει να κάνουν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: 

Προσοχή! Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην περιοχή Καλαβασού λόγω της πυρκαγιάς

Κοιν. Καλαβασού: Καθαρότερη η ατμόσφαιρα μετά τη πυρκαγιά στον ΟΕΔΑ Πεντακώμου

Keywords
Τυχαία Θέματα