Ελικόπτερα και πυροσβέστες «δάμασαν» τη φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης - Πλησίασε σπίτια

19:35 17/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης για μεγάλη φωτιά στο Τρίλοφο. Το μέτωπο έφτασε σε κοντινή απόσταση από σπίτια. «Πλέον είναι υπό έλεγχο», είπε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο newsit.gr.

Ειδικότερα, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής (17.07.2022) να καίει χαμηλή βλάστηση σε περιοχή ανάμεσα στον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Για

την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά βρέθηκε κοντά σε σπίτια, χωρίς να τα απειλήσει.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Δείτε βίντεο του ThessToday.gr:

Δείτε και βίντεο του GRTimes.gr:

Η πτήση ελικοπτέρων πάνω από την πυρκαγιά σε βίντεο της Voria.gr: 

Λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής (17.07.2022), η φωτιά οριοθετήθηκε, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Δείτε τη σχετική ενημέρωση:

Οριοθετήθηκε η #πυρκαγιά στον Τρίλοφο Θέρμης Θεσσαλονίκης. Επιχείρησαν 30 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 17, 2022

Φωτιά στον Τρίλοφο – Ο Δήμαρχος Θέρμης στο newsit.gr

«Πιστεύουμε πλέον ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Τρίλοφο είναι υπό έλεγχο. Έγινε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση και από την Πυροσβεστική και από εμάς στον Δήμο. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί και μου φαίνεται πως τα καταφέραμε», είπε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο newsit.gr και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά, έκαψε πάρα πολλά στρέμματα και κινδύνεψαν σπίτια της περιοχής, έφτασε πάρα πολύ κοντά. Όμως, όλοι έδωσαν τη μάχη τους. Ας είναι καλά τα ελικόπτερα που βοήθησαν ώστε να ανακοπεί η ορμή της φωτιάς. Η βοήθεια τους ήταν αναγκαία. Τώρα από τι μπορεί να προκλήθηκε, αυτό θα το δει η πυροσβεστική υπηρεσία. Συνεχίζουμε προληπτικά να είμαστε στο σημείο για να μην έχουμε αναζωπυρώσεις, αλλά νομίζω οτι τα καταφέραμε».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

To άρθρο Ελικόπτερα και πυροσβέστες «δάμασαν» τη φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης - Πλησίασε σπίτια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα