Βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας και από τα Κατεχόμενα

Έφτασε στην Ελλάδα σήμερα, το φορτίο αλληλεγγύης, με βοήθεια που συγκέντρωσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, στα Κατεχόμενα, στο πλαίσιο εκστρατείας που διοργάνωσε μεταξύ 25 - 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το "ΡΤΚ", το υλικό που συγκεντρώθηκε μεταφέρθηκε στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, μέσω των ελεύθερων περιοχών, από νόμιμο αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συντονίστρια

της εκστρατείας ήταν η λεγόμενη βουλευτής του "ΡΥΛ" και γνωστή ακτιβίστρια, Ντογούς Ντεριά. Από το τ/κ κόμμα θεωρούν «ελπιδοφόρο μήνυμα» την ανταπόκριση και την στήριξη που είχε η εκστρατεία τους για την Ελλάδα από διαφορετικά στρώματα ανθρώπων στο Ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το "ΡΤΚ" ευχαριστεί τους Τ/κ για την παραδειγματική συμπεριφορά αλληλεγγύης που επέδειξαν και επαναλαμβάνει ότι «μοιραζόμαστε τον πόνο του ελληνικού λαού». Παράλληλα εύχεται να μην ξαναζήσουν οι Έλληνες μια τέτοια καταστροφή.

Δίδει δε στην δημοσιότητα τον κατάλογο με την βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 33 κιβώτια με κονσερβοποιημένη τροφή, 25 κιβώτια με όσπρια, μακαρόνια και αλεύρι, 13 κιβώτια με παιδικά είδη και 3 με παιδικές τροφές, 48 κιβώτια με ιατρικά είδη, 7 κιβώτια με σαπούνια, 3 κιβώτια με λάδι και κιβώτια με οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, μπαταρίες αλλά και 87 σακούλες με ρούχα και είδη ρουχισμού.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τουρκοκυπριακό κόμμα διενεργεί εκστρατεία συλλογής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα