Κατεχόμενα: H ATA και η αναπροσαρμογή μισθών προκαλούν αναταραχές

«Λαϊκισμός μιας λέξης», ήταν η αντίδραση του «βουλευτή» του ΡΤΚ, Φικρί Τορός στην ανακοίνωση του προέδρου του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι – και εταίρου στην τετρακομματική «κυβέρνηση» - μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι «βουλευτές» του κόμματός του και οι «υπουργοί» του δεν θα πάρουν την αύξηση στους μισθούς που ορίσθηκε με την αναπροσαρμογή της ΑΤΑ, αλλά θα την δωρίσουν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς, η αύξηση στους μισθούς ορίσθηκε στο 11,2% και τελικά οι «βουλευτές» και οι «υπουργοί»

δεν θα πάρουν την ανάλογη αύξηση αφού ήδη θεωρούνται υψηλόμισθοι. Η εσπευσμένη παρέμβαση όμως του κ. Οζερσάι και μάλιστα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και πάλι) να προϊδεάσει προκάλεσε αντιδράσεις από ορισμένους «βουλευτές».

Όπως το χαρακτήρισαν πολλοί, το λέω κι εγώ, είναι «λαϊκισμός», ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Φικρί Τορός του ΡΤΚ δηλώνοντας απογοητευμένος από το γεγονός ότι το κόμμα του Λαού χρησιμοποιεί τον λαϊκισμό που τόσο πολύ πολέμησε. Αυτό είναι κάτι μεσοπρόθεσμο (η απόφαση του ΚΛ), ανέφερε λέγοντας ότι το σημαντικότερο ήταν να φέρει το συγκεκριμένο κόμμα σε δύσκολη θέση τους άλλους εταίρους στην «κυβέρνηση», «να δημιουργήσουν μια εντύπωση».

Ο Κουντρέτ Οζερσάι αιτιολόγησε την απόφαση ως «κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των υψηλά αμειβομένων με τους χαμηλόμισθους».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη το μεσημέρι ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς ανακοίνωσε ότι η αύξηση στους μισθούς θα φτάσει το 12,11% και ανακοίνωσε ότι οι «βουλευτές» δεν θα πάρουν αυτή την αύξηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ανακοίνωσε δε νέες αυξήσεις στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα, λίγες μόνο ημέρες μετά τις τελευταίες αυξήσεις που είχαν γίνει επίσης νύχτα. Οι αυξήσεις είναι από 5 έως 10 κουρούς (1 ΤΛ = 100 κουρούς) και έτσι η βενζίνη 98 οκτανίων θα πωλείται αύριο 4,60 ΤΛ, η 95 οκτανίων 4,42 ΤΛ, η γιουροντίζελ 4,18 ΤΛ και το γκάζι 4,11 ΤΛ.

Το 2018, είπε ο κ. Ντενκτάς, θα είναι ένα δύσκολο έτος οικονομικά σημειώνοντας το έλλειμα στον προϋπολογισμό λόγω και των «τοπικών εκλογών» αλλά και της συναλλαγματικής κρίσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα