Παραδίδουν εκλογικά βιβλιάρια για τα οικόπεδα αυτοστέγασης

Σε διαμαρτυρία κατέβηκαν δεκάδες πρόσφυγες, δικαιούχοι οικοπέδων αυτοστέγασης της Επαρχίας Λεμεσού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Επαρχιακή Διοίκηση με σκοπό να διαμαρτυρηθούν αλλά και να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, η διαμαρτυρία τους έχει να κάνει με την αποκοπή της χρηματικής βοήθειας ως κρατική χορηγία για την ανέγερση κατοικίας στα οικόπεδα αυτοστέγασης, η οποία ανερχόταν μεταξύ 20.000 και 30.000 ευρώ.

Για τα αιτήματά τους συγκροτήθηκε αρμόδια αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με την αναπληρώτρια Έπαρχο Λεμεσού, η οποία, ωστόσο, εξήγησε ότι

σύμφωνα με τον νόμο η ίδια δεν μπορεί να παραλάβει τα εκλογικά βιβλιάρια κι έτσι οι διαμαρτυρόμενοι τα άφησαν και αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι που θα πράξουν το ίδιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, εκπρόσωπος των δικαιούχων Γιάννης Μπέρος ανέφερε ότι η απόφαση για την οποία διαμαρτύρονται είχε παρθεί από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ η διαμαρτυρία τους άρχισε τον Μάρτιο του 2017, αποσυνδέοντάς την από την προεκλογική περίοδο.

«Είχαμε συναντηθεί τον Απρίλιο με τον Σωκράτη Χάσικο, ενώ είχαμε ζητήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ωστόσο, λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματός του, δεν ήταν εφικτό. Συναντηθήκαμε, επίσης, με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη πριν από ένα μήνα, ενώ έχουμε κάνει πάμπολλες επιστολές. Δυστυχώς, δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι να πάρουμε αυτό το οποίο έχει εγκριθεί και το οποίο έπαιρναν και οι προηγούμενοι δικαιούχοι», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα