Παπασταύρου:«Ζητήσαμε επίσημα από την ΚΟΠ να μας δώσουν τον τίτλο»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Cablenet Χωρίς VAR ο Σταύρος Παπασταύρου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια,τη διακοπή του πρωταθλήματος,την 1η θέση και αν θα απονεμηθεί τρόπαιο στην ομάδα του.

Αναλυτικά:

...την εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ειδικά στη Ν. Υόρκη που είμαι εγώ. Αλλά υπάρχουν ελπίδες, τα νούμερα κατεβαίνουν, πως θα το ξεπεράσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες υγείες για τις θυσίες τους,

ώστε να προστατεύσουν τους συνανθρώπους μας, και όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

...τη διακοπή: «Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Νιώθαμε και νιώθουμε πως έχουμε την καλύτερη ομάδα. Αν τελειώναμε, είχαμε ελπίδες και για νταμπλ. Η διακοπή όμως ήταν λόγω ανάγκης και όχι προτίμησης».

...την ψήφο της Ομόνοιας υπέρ της διακοπής: «Τους τελευταίους δυο μήνες, η θέση μας ήταν να τελειώσει. Αλλάξαμε θέση μετά τη συνάντηση στο προεδρικό. Όταν οι επιδημιολόγοι μας είπαν πως δεν υιοθετούν το πρωτόκολλο ΚΟΠ. Εκεί έγινε οριστικό για όλους πως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε προετοιμασίας και όσα χρειάζονται. Όταν ένας παίκτης κάτσει για ένα μήνα θέλει περίπου οκτώ εβδομάδες για να παίξει παιχνίδια».

...τους όρους που έθεσε η Ομόνοια: «Ήταν κάποιοι όροι που βάλαμε για να συνεχίσουμε με τα δεδομένα πριν τη διακοπή. Αρχές Μαρτίου είχαμε ξένους διαιτητές και θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν θα βοηθούσε μόνο την Ομόνοια αυτό. Ξέρουμε τις δυσκολίες που είχαμε πριν. Όταν λέμε για ξένους, δεν λέμε για όλους αλλά ό,τι συνέβαινε το Μάρτη να γίνει τον Ιούνη».

...το αν δεν μπορούσαν να έρθουν λόγω πτήσεων: «Μια από τις ιδέες μας ήταν να φέρει η ΚΟΠ 3-4 διαιτητές για δυο μήνες, να κάνουν την καραντίνα τους και μετά να μας κάνουν παιχνίδια. Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Μαζί με τους Κύπριους θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα».

...τον όρο να τελειώσει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα, αν συνεχιζόταν, και αν υπήρχε φόβος σε περίπτωση που δεν ήταν ίδια τα βαθμολογικά δεδομένα: «Θέλαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα: Δεν θέλαμε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση κάποιοι. Υπήρχαν και μεγάλοι κίνδυνοι σε περίπτωση που είχαμε θετικά κρούσματα. Θέλαμε να μπαίνει σε καραντίνα, μόνο το θετικό κρούσμα, για να συνεχίσουν οι υπόλοιποι. Αυτό θέλαμε. Νιώθαμε ότι δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα και έτσι σκεφτόμασταν γιατί να το ξεκινήσουμε. Δεν υπήρχαν εξωτερικοί λόγοι το Μάρτη που ήταν η Ομόνοια πρώτη και για αυτό θέλαμε να ισχύσει η βαθμολογία».

...το αν θα ζητήσει το τρόπαιο: «Ναι. Το συζήτησα και το ζητήσαμε επίσημα από την ΚΟΠ. Πιστεύουμε πως η Ομόνοια ήταν η πιο καλή ομάδα, έστω και αν υπήρχε ισοβαθμία. Αν δώσουν τίτλους στην Ευρώπη, γιατί να μην το κάνουμε; Είναι πιο έξυπνοι εκεί ή βλάκες εδώ;».

Δείτε ΕΔΩ τo live από τη συνέντευξη του Σταύρου Παπασταύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα