Υπ. Παιδείας:Με ειδικούς η απόφαση για ειδική εκπαίδευση όχι από επιδ.ομάδα

Τις αναφορές του σχετικά με τα όσα αποφασίστηκαν για την ειδική εκπαίδευση ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδομος Προδρόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ.

Συγκεκριμένα, ο κος Προδρόμου ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να διασφαλίσει και όχι να αφαιρέσει το δικαίωμα των παιδιών στη φοίτηση.

«Όλοι όσοι

μιλάνε παραβλέπουν ένα σημαντικό κανόνα που υπάρχει στα σχολεία, που είναι οι αποστάσεις. Τα παιδιά που ανήκουν στις ειδικές μονάδες και που είναι παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας και προσαρμογής, δεν μπορούν στην μεγάλη πλειοψηφία τους να τηρήσουν αυτό τον κανόνα».

ΥΠΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση:Θα εξετασθούν όλες οι περιπτώσεις

Παράλληλα, εξήγησε πως το Υπουργείο δεν κοιτάει μόνο τον Μάιο αλλά και τον Σεπτέμβριο. «Πρέπει να διασφαλίσουμε στο μέγιστο τη δυνατότητα φοίτησής τους. Το να εξετάσει αυτή η Επιτροπή, που θα αποτελείται από γιατρούς και όχι από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, τις περιπτώσεις μαζί με τους θεράποντες ιατρούς και να μας συστήσει κάποια πρόσθετα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας θα δώσει διέξοδο ώστε να ξέρουμε ότι αυτά τα παιδιά κάτω από αυτές συνθήκες μπορούν να επιστρέψουν. Πιστεύω ότι κάποια παιδιά θα επιστρέψουν».

Η θέση του ΥΠΠΑΝ για επιστροφή των παιδιών με ειδικές ικανότητες στα σχολεία

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως, μιλώντας σήμερα για ειδικούς, εννοούσε τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας που συνεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και όχι την επιδημιολογική ομάδα.

Κωστρίκης: Δεν ρωτήθηκε η επ. επιτροπή για παιδιά με ειδικές ικανότητες (vid)

«Το Υπουργείο Παιδείας και αγαπά και σέβεται αυτά τα παιδιά και θέλει αυτά τα παιδιά να είναι στα σχολεία. Θέλουμε να διασφαλιστεί η φοίτησή τους χωρίς να κινδυνέψει η υγεία τους», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα