Παπαδόπουλος: Επίθεση σε ΕΛΑΜ, οι λασπολογίες και απάντηση για Προεδρικές

Στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση του προυπολογισμού από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε για όλους και για όλα. Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, για τις συνεργασίες

ενόψει βουλευτικών, για την πορεία του Κυπριακού καθώς και για το φλέγον θέμα των τελευταίων μηνών, αυτό της διαφθοράς και των σκανδάλων. Αναφορά έγινε επίσης και στη στάση που τήρησε το ΕΛΑΜ στη ψήφιση του προυπολογισμού, με τον κ.Παπαδόπουλο να επικρίνει τη στάση του κινήματος.

Ο κ.Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο «κόσμος ξέρει και βλέπει. Βλέπει με τα πορίσματα που βγαίνουν και τις διαπιστώσεις, ποιος ευθύνεται για την εξάπλωση της διαφθοράς στον τόπο μας.  Έχουμε μια Κυβέρνηση που αρνείται να συνεργαστεί με Ελεγκτική για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας και να αρχίζουν έρευνες εναντίον μας από διεθνείς οίκους».

Ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση των φακέλων που το ΔΗΚΟ ζητεί όπως δοθούν από την Κυβέρνηση.

«Το πρόγραμμα επί Τάσσου είχε άλλα κριτήρια και άλλες προϋποθέσεις. Αυτά χαλάρωσαν στην πορεία», είπε.

Μεταξύ άλλων διερωτήθηκε γιατί ο ΠτΔ δεν δίνει τους φακέλους για να φύγουν όλες αυτές οι σκιές. Γιατί έχει κάτι να κρύψει, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν συγκάλυψη του σκανδάλου και εμείς θα βρεθούμε απέναντι τους».

«Τον ερχόμενο Μάη έχουμε εκλογές. Πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει. Θέλει παραρτήματα της διαπλοκής ή κόμματα που θα ταχθούν ενάντια.
Η Βουλή θα έπρεπε να ελέγξει αυτή την Κυβέρνηση της διαπλοκής», είπε.

Για ΕΛΑΜ

«Φυσικά διαφωνούμε με το ΕΛΑΜ. Η πάταξη διαπλοκής και διαφθοράς είναι για το καλό των πολιτών. Εκεί επιμένουμε εμείς. Κι εμείς θα θέλαμε να υπερψηφιστεί χθες ο προϋπολογισμός.  Έχουμε μια Κυβέρνηση όμως που βάζει πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών τα δικά της διαπλεκόμενα».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε λόγο για υποκρισία του ΕΛΑΜ. «Παρουσιάζονταν ως αντισυστημικοί. Όταν ήρθαν τα σκούρα γι' αυτή την Κυβέρνηση όμως, το ΕΛΑΜ που είναι σάρκα από τη σάρκα του ΔΗΣΥ έτρεξε να τους υποστηρίξει. Δείχνουν πραγματικά το τι είναι. Ξέχασαν τα πάντα και βοήθησαν στη συγκάλυψη.

Σε καμιά περίπτωση οι θέσεις μας δεν συνάδουν με τις θέσεις του ΕΛΑΜ», τόνισε.

Χθες το @ELAMcy υπερψήφισε μαζί με τον προϋπολογισμό, όλα τα κονδύλια για τους τ/κ, τους μετανάστες και τα οδοφράγματα.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα εξανεμίστηκαν μόλις η Κυβέρνηση @DISY1976 - @AnastasiadesCY τους ζήτησε βοήθεια στην συγκάλυψη ...

— Νικόλας Παπαδόπουλος (@NicholasPapadop) January 22, 2021

Δικηγορικό γραφείο

Ο κ.Παπαδόπουλος ερωτήθηκε και για τη σχέση του με το δικηγορικό του γραφείο και τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του, για έσοδα από εκεί.
«Που είναι το πρόβλημα αν είχα έσοδα πριν από λίγα χρόνια. Τα έσοδα περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες που έχω δημοσιοποιήσει. Επειδή κάποιοι δεν έχουν να πουν κάτι άλλο το μόνο που τους έμεινε είναι η λάσπη και ο αποπροσανατολισμός. Είναι προσπάθεια για να φύγει η προσοχή από το τι έπραξε η παρούσα διακυβέρνηση. Εγώ δεν έβγαλα διαβατήρια.

Ο μόνος θεσμός που μπορούσε να το πράξει αυτό είναι το Υπουργικό Συμβούλιο. Έχουμε στοιχεία που λένε ότι το συγκεκριμένο Υπουργικό παρανόμησε προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικογενειακών συμφερόντων. Οφείλουμε να ζητήσουμε περαιτέρω έρευνες και έλεγχο και να μην αποδεχθούμε την παρεμπόδιση του ελέγχου από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη», είπε.

Σκάνδαλο Μιλόσεβιτς

«Όποτε ακούω αυτές τις ανοησίες για το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς γελώ, ξέρετε γιατί; Επειδή είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που το σερβίρει ο ΔΗΣΥ από το 2003.

Όποτε ακούμε για Μιλόσεβιτς σημαίνει ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.«Το μόνο που τους έμεινε είναι η λάσπη, οι ψευδολογίες, τα σενάρια φαντασίας και συνωμοσιολογίας. Εμμένουμε στη διαφάνεια εμείς, να υπάρξει έρευνα για το μεγαλύτερο, πραγματικό σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων. Με τη δύναμη του κόσμου και με την απαίτηση της κοινωνίας θα λάμψει η αλήθεια και θα αποδοθούν ευθύνες».

Εκλογές

«Υπάρχει πλήρης συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων εντός των συλλογικών οργάνων. Αυτοί που δεν πατούσαν πόδι στα συλλογικά όργανα είναι οι τελευταίοι που πρέπει να επικρίνουν. Δεν ήθελαν το καλό του κόμματος και συνεργάζονταν και επεξεργάζονταν άλλους τρόπους...», σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος.

«Το ΔΗΚΟ καταθέτει συνεχώς προτάσεις για τη στήριξη πολιτών στην οικονομία», σημείωσε.
Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος για τις εκλογές είπε ότι αυτό θα συζητηθεί στο κόμμα την κατάλληλη στιγμή. «Είναι πολύ πρόωρο να συζητάμε για τις προεδρικές. Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει τώρα και όχι σε 3 χρόνια. Εκεί επικεντρωνόμαστε.Θέλουμε αλλαγή, το ΔΗΚΟ μπορεί να φέρει την αλλαγή».

Κυπριακό

«Η συνομοσπονδία είναι η χείριστη των κακών λύσεων. Θα είναι η χειρότερη δυνατή λύση. Θα έχουμε όλα τα κακά που έχουμε σήμερα με ένα αναγνωρισμένο κράτος που θα λειτουργεί με την Τουρκία. Έτσι θα είναι και με τα δυο κράτη. Δεν πρόκειται να επιλυθούν τα προβλήματα, αντίθετα θα έχουμε συνέχιση του προβλήματος. Έχουμε φθάσει στο χειρότερο σημείο μετά από ένα παρατεταμένο αδιέξοδο που δεν οδήγησε στην καταδίκη Τουρκίας αλλά στον εκτροχιασμό της βάσης λύσης του Κυπριακού», ανέφερε μεταξύ άλλων για το Κυπριακό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την παρουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΚΟ: Απαντά στο ΔΗΣΥ για την πρόταση συνάντησης
Keywords
Τυχαία Θέματα