Παπαδόπουλος: Δώστε δύναμη στο ΔΗΚΟ «για να εμποδίσουμε τη λύση δύο κρατών»

Σε ιδιαιτέρως επικίνδυνες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθηκε στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λεμεσό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΚΟ, έγινε παρουσίαση των υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού.

«Η λανθασμένη στρατηγική και τα λάθη τακτικής του προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις μας οδήγησαν στα θλιβερά αποτελέσματα της Γενεύης», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως

είπε, «η Τουρκία πέτυχε στη Γενεύη όλους τους στόχους της. Έθεσε για πρώτη φορά επισήμως στο τραπέζι λύση δυο κρατών, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από το ΓΓ του ΟΗΕ.   Η Πενταμερής της Γενεύης  θα μείνει στην ιστορία ως η πενταμερής από την οποία  ξεκίνησε η συζήτηση για την διχοτόμηση της πατρίδας μας.  Οι ευθύνες του Ν. Αναστασιάδη και όσων στηρίζουν την πολιτική του για αυτή την εξέλιξη, είναι τεράστιες. Το ερώτημα που απομένει, σε σχέση με τα θλιβερά αποτελέσματα της Γενεύης είναι: Οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο λόγω ανικανότητας, ή, με σκοπιμότητα; Ας θυμηθούμε ότι  ολόκληρη η διεθνής κοινότητα είχε σχηματίσει εδώ και καιρό την εντύπωση ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, ήταν έτοιμος να συζητήσει λύση δυο κρατών ή συνομοσπονδίας δυο κρατών. Είναι πλέον προφανές ότι ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του μας οδηγούν, είτε σε μία κακή λύση, είτε σε νέο αδιέξοδο».

Ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση Αναστασιάδη και για την εσωτερική διακυβέρνηση στα θέματα της οικονομίας, την διαχείριση της πανδημίας και την υγεία.  Αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κοινωνία και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί, «ώστε οι εμπλεκόμενοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».   

«Η επιτυχία του κόμματος θα ξεκινήσει από την πόλη όπου γεννήθηκε, από την Λεμεσό. Στις 30 Μαΐου, με την ψήφο μας, μπορούμε να σταματήσουμε  την  καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.   Δώστε δύναμη στο Δημοκρατικό Κόμμα, για  αλλαγή στρατηγικής και τακτικής στις διαπραγματεύσεις. Για να απεμπλακούμε από απαράδεκτες παραχωρήσεις. Για να προκαλέσουμε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό κόστος στην Τουρκία. Για να διεκδικήσουμε  σωστή λύση. Όσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο πιο σίγουρη η καθαρή αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Λύγισε ο υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας: «Κάηκαν τα πάντα»

Keywords
Τυχαία Θέματα