Παπαδοπουλος: Απέτυχε η πολιτική ευημερίας των ζώων

Σε ανακοίνωση, το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ζώων, αναφέρθηκε στην πολιτική για την ευημερία των ζώων, τονίζοντας ότι απέτυχε.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ανέτοιμη η Πολιτεία ακόμη και στο να μεταφέρει το μήνυμα κατά του εγκλήματος της κακοποίησης των ζώων.

Η Παγκόσμια ημέρα των ζώων, βρίσκει τη χώρα μας ανέτοιμη ακόμη και στο να μεταφέρει το μήνυμα στους πολίτες, κατά του εγκλήματος της κακοποίησης των ζώων. Δυστυχώς, σήμερα η Πολιτεία έχει αποτύχει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας

συνολικής πολιτικής για την ευημερία των ζώων.

Χωρίς ολοκληρωμένη νομοθεσία, χωρίς δικλίδες εφαρμογής της υφιστάμενης έστω νομοθεσίας, αλλά και χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική, η Πολιτεία, σε μεγάλο βαθμό, έχει μεταφέρει το βάρος των ευθυνών της, αλλά και το οικονομικό βάρος, στους εθελοντές και στα καταφύγια, που όπως είναι φυσικό, αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση. Η αναγκαία, ολοκληρωμένη πολιτική του Κράτους, πρέπει να στηρίζεται σε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, να δίνει κίνητρα στους πολίτες οι οποίοι σέβονται και νοιάζονται για την ευημερία και προστασία των ζώων, καθώς και να επιβάλει κυρώσεις σε αυτούς που αποποιούνται των ευθυνών τους έναντι των ζώων ή επιδεικνύουν απάνθρωπη συμπεριφορά.

Το Εκλογικό Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, με αφορμή την 4η Οκτωβρίου, επαναδιατυπώνει τις προτάσεις του Υποψήφιου Προέδρου, δίνοντας έμφαση στην εξειδικευμένη αστυνομία για τα ζώα, η οποία θα μπορεί επιτέλους να καταπολεμήσει τη μάστιγα της κακοποίησης και παραμέλησης ζώων:

1.Την ίδρυση «Φορέα για την Ευημερία και Προστασία των Ζώων». Ο φορέας αυτός θα περιλαμβάνει ως μέλη εκπροσώπους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων.

2.Εκπαίδευση και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για τις διαδικασίες έκδοσης δικαστικού εντάλματος για είσοδο σε διαμερίσματα και οικίες σε περιπτώσεις καταγγελιών κακοποίησης ζώων.
3.Τη χρηματοδότηση προγράμματος μαζικής στείρωσης γάτων και σκύλων, το οποίο θα εφαρμοστεί από τον Φορέα μέσω των τοπικών αρχών και των φιλοζωικών οργανώσεων.

4.Τη χρηματοδότηση προγράμματος ενημέρωσης του κοινού, καθώς και την ένταξη στη διδακτέα ύλη δημοτικής εκπαίδευσης μαθήματος για την ευημερία και φροντίδα των ζώων, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

5.Τροποποιητική ή νέα νομοθεσία, η οποία θα προνοεί τα ακόλουθα:

• Τον περιορισμό της ευθανασίας στις απόλυτα απαραίτητες περιπτώσεις και την απαγόρευση της ευθανασίας υγιών ζώων. Η ευθανασία δεν είναι μέτρο ελέγχου του πληθυσμού ζώων.

• Την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων σε σχέση με την εισαγωγή άγριων ζώων και την λειτουργία των ζωολογικών κήπων.

• Τη δημιουργία αστυνομίας για τα ζώα για έλεγχο όλων των, εγγεγραμμένων και μη, ζώων για να εξετάζει και να εξασφαλίζει τις σωστές συνθήκες διαβίωσης.

• Την διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου των εκτροφέων, καταφυγίων ζώων, καταστημάτων ζώων. Κανένας δεν θα μπορεί να αναπαράγει ζώο χωρίς άδεια.

• Την απαγόρευση δηλητηρίασης και παγίδευσης άγριων ζώων.

• Την κατάργηση του φόρου traces ή μείωσή του, όταν πρόκειται για αποστολή ζώου για υιοθεσία στο εξωτερικό από φιλοζωικές οργανώσεις.

• Την αύξηση των ποινών για κακοποίηση, εγκατάλειψη, θανάτωση, παγίδευση και κακομεταχείριση ζώων.

• Το δικαίωμα εισόδου «σκύλων οδηγών» σε κάθε δημόσιο χώρο.

• Την δυνατότητα επιβολής της ποινής απαγόρευσης κατοχής ζώων σε άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί για εγκατάλειψη ή κακοποίηση ζώου.

• Την δημιουργία από τον Φορέα Ειδικού Ταμείου για την διενέργεια προγραμμάτων ωφελείας για τα ζώα, στα οποία θα μπορούν να κατατίθενται τα τέλη για τις ετήσιες άδειες εγγραφής σκύλων ή/και άλλα έσοδα και εισφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα