Πανδημία κορωνοϊού και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μύρια προβλήματα έφερε η πανδημία του κορωνοϊού στις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Ωστόσο η αστραπιαία αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου οδήγησαν σε προστασία δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίους.

Στο τρίτο επεισόδιο της εκπομπής της τηλεόρασης του «Σίγμα» «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα» μαθαίνουμε τα μέτρα που έλαβε η ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα εμβόλια ήταν το πρώτο βήμα που έγινε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, εξασφαλίζοντας πως καμία χώρα κράτος μέλος δεν θα μείνει χωρίς εμβόλια κατά του covid-19. Το Κοινοβούλιο ενέκρινε μεταξύ άλλων τη

χορήγηση 3,08 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στα κράτη μέλη. Χάρη στην αυξημένη ευελιξία, η επένδυση προέρχεται απευθείας από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και διασφαλίζει ότι οι πόροι φτάνουν γρήγορα στις χώρες και τα συστήματα υγείας που τους χρειάζονται περισσότερο.

Το πιο σημαντικό -ίσως- νομοθέτημα που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αποσκοπεί να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του covid-19. Ο Μηχανισμός αυτός αποτελεί μέχρι σήμερα τη σημαντικότερη συνιστώσα της δέσμης μέτρων ανάκαμψης «NextGeneration EU», ύψους 750 Δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε το επεισόδιο της εκπομπής «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα» για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το έργο «EP Your Voice Counts» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μείνετε ενήμεροι για όλες τις επερχόμενες δράσεις:

https://www.facebook.com/EPYourVoiceCounts   

https://www.instagram.com/epyourvoicecounts/

Keywords
Τυχαία Θέματα