Παλάζης: Θα χρειαστούμε εθελοντές για βοήθεια όπως γίνεται σε πόλεμο

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Λάκης Παλάζης, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση του Νοσοκομείου, αλλά και για τις ανάγκες που έχει από προσωπικό.

Αρχικά ανέφερε ότι η εικόνα στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας είναι στα όρια όπου το προσωπικό μπορεί να φιλοξενήσει ασθενείς. «Το προσωπικό προσπαθεί να παρέχει υπηρεσίες με τα καλύτερο τρόπο, ξεπερνώντας τις δυνατότητες του».

Πρόσθεσε ότι η επάρκεια κλινών κρίνεται πάντα από το μέγεθος του προβλήματος. «Υπάρχει δυνατότητα

να αναπτύξουμε πολύ περισσότερες κλίνες από αυτές που έχουμε». Συμπλήρωσε ότι το αναμενόμενο πρόβλημα είναι τα ανθρώπινα χέρια που θα δουλέψουν για αυτές τις κλίνες.
«Σε κάποια στιγμή θα χρειαστούμε εθελοντές από παντού, όπως γίνεται σε ένα πόλεμο, και να δώσουν βοήθεια όπου χρειάζεται». Παράλληλά, ανέφερε πως πιστεύει ότι με τα μέτρα, θα τα καταφέρουμε.

Εξήγησε ότι ανάλογα με την δυνατότητα να σταματήσουν υπηρεσίες σε άλλους τομείς του συστήματος υγείας, θα μπορεί να γίνει ανακατανομή του προσωπικού εκεί και που χρειάζεται. «Ζητούμε από το προσωπικό συγκεκριμένα πράγματα τα οποία είναι στην εκπαίδευσή του να τα κάνει». Διευκρίνισε ότι το καλοκαίρι έγινε ειδική εκπαίδευση στους νοσηλευτές.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός ο οποίος εφαρμόζεται καθημερινά και διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόβλημα. «Βεβαίως έχουμε την ανησυχία σε περίπτωση που αυξηθούν πολύ τα κρούσματα, αν θα μπορούμε να προσφέρουμε το απαιτούμενο επίπεδο υπηρεσιών και αυτό θα κριθεί από την αναστολή  άλλων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας που δεν είναι απόλυτα απαραίτητες.     

Διαβάστε ακόμη: 

Τέσσερις θάνατοι και 573 κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Πράσινο φως από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Moderna

Ελλάδα: 48 θάνατοι, 816 νέα κρούσματα και 399 διασωληνωμένοι

Keywords
Τυχαία Θέματα