«Λαοί της Θάλασσας», από τον Ιμμάνουελ Βελικόφσκι

Ο  συγγραφέας θεωρείται από τους σημαντικούς επιστήμονες του 20ου αιώνα.

Ως ανθρωπολόγος και ιατρός διέπρεψε στην έρευνα και την μελέτη των αρχαίων πολιτισμών. Μελέτησε σε βάθος την μυθολογία των μεσογειακών λαών ξεφεύγοντας από την σφαίρα του μύθου και της αλληγορίας, υποστηρίζοντας ότι οι μύθοι αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα. Αλώστε, ο πόλεμος της Τροίας με τις σπουδαίες ανακαλύψεις του Ενρίκου Σλήμαν επιβεβαίωσαν την ιστορική αλήθεια.

    Στο βιβλίο αυτό, ο Βελικόφσκι αναφέρεται στις μεγάλες κοσμογονικές αλλαγές που συγκλόνισαν τον πλανήτη μας καθώς και τις γεωλογικές μεταβολές

οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των αρχαίων πολιτισμών.

     Από την καταχνιά του βορρά προβάλλονται ορδές λαών που ξεχύνονται ενάντια στις μεσογειακές χώρες, με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα έπη των αρχαϊκών χρόνων προκαλούνται, σύμφωνα με τον συγγραφέα, από τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα που διεισδύουν στους μεσογειακούς λαούς με κοσμογονικές ανακατατάξεις.

     Μέσα από την διασταύρωση στοιχείων των Μυκηναίων Ελλήνων, της Βίβλου και των αιγυπτιακών πηγών, ο Βελικόφσκι παρακολουθεί την ταραγμένη εποχή των μεγάλων συγκρούσεων και μετακινήσεων που σημάδεψαν την παγκόσμια αρχαία ιστορία, χαρτογραφώντας παράλληλα μια ανθρωπότητα που ανοίγει νέους ορίζοντες στο λαογραφικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Στοιχεία Βιβλίου: 
Τίτλος: Λαοί της Θάλασσας
Συγγραφέας: Ιμμάνουελ Βελικόφσκι
Εκδόσεις: ΚΑΚΤΟΣ
Κατηγορία: Ανθρωπολογία

Από τον Σοφοκλή Κωνσταντίνου
Βιβλιοπωλείο ΕΛΛΑΣ
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα