Παιχνίδι για γερά νεύρα η κρίση στην Παιδεία με μέτρα κι αντίμετρα

Σε παιχνίδι για γερά νευρά εξελίσσεται η κρίση που ταλανίζει εδώ και μήνες την Παιδεία.

Λύση σε μια πολύ δύσκολη εξίσωση καλείται να βρει η Κυβέρνηση, προκειμένου να μην χαθεί διδακτικός χρόνος εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, η Κυβέρνηση καλείται να βρει λύσεις σε δύο μέτωπα:

Το πρώτο αφορά στην 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών την ερχόμενη εβδομάδα και

το δεύτερο την πρόθεση – απόφαση για κυλιόμενες και λευκές απεργίες στη συνέχεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διδακτέα ύλη.

«Η Κυβέρνηση εξετάζει όλα τα μέτρα, μη εξαιρουμένου του ενδεχόμενου να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να μη χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών», δήλωσε εξάλλου χθες βράδυ ο Υπουργός Παιδείας.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο πλαίσιο εκδήλωσης για βράβευση των αριστούχων μαθητών, ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Εξέφρασε λύπη για την όλη κατάσταση που επικρατεί.

Τόνισε ότι «οι πόρτες του διαλόγου για έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι ανοικτές από πλευράς της Κυβέρνησης" επισημαίνοντας ότι η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου παραμένει στο τραπέζι.

Η Διυπουργική Επιτροπή –είπε ο κ. Χαμπιαούρης- έχει λάβει οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, για αξιοποίηση όλων των νομικών εργαλείων με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αντιμέτωποι με συνέπειες αναμένεται να έρθουν όσοι εκπαιδευτικοί προτίθενται να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την αναμενόμενη αποκοπή μισθών για δύο μέρες απεργία.

Την ίδια στιγμή, ρόλο πυροσβέστη αναλαμβάνουν οι οργανωμένοι γονείς οι οποίοι επιχειρούν να κατασβήσουν τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στις 8:30 σήμερα (14/9) οι οργανωμένοι γονείς θα συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, είπε ότι έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από τους γονείς ούτως ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Έκκληση να μην θυματοποιηθούν οι μαθητές απηύθυναν στην Κυβέρνηση και στις εκπαιδευτικές οργανώσεις παιδοβουλετές, μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα».

Μετ’ εμποδίων και με καθυστέρηση μιας εβδομάδας θα κτυπήσει σήμερα το πρώτο σχολικό κουδούνι στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, Ανδρέας Κτώρου, έχουν δοθεί γραπτώς διαβεβαιώσεις

ότι οι μαθητές θα φοιτούν με ασφάλεια και έχουν γίνει – όπως είπε- οι ανάλογες ενέργειες και εργασίες στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σχολείου.

Μάλιστα – όπως είπε- έχουν δοθεί γραπτώς διαβεβαιώσεις ότι οι εργασίες της πρώτης φάσης της ανέγερσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου.

Το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής θα επισκεφθεί νωρίς το πρωί, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα