Παγκύπριος Διαγωνισμός Καλύτερου Οινοχόου Κύπρου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων στην προσπάθεια του να αναβαθμίσει και προβάλει το Κυπριακό κρασί, αλλά και να επιδείξει στο οινόφιλο κοινό της Κύπρου το ορθό τρόπο σερβιρίσματος των οίνων στους χώρους εστίασης διοργανώνει στις 26 και 27 Νοεμβρίου τον Εθνικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του Καλύτερου Οινοχόου της Κύπρου. Ο διαγωνισμός που θα τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Οινοχόων (ASI), θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Annabelle και Almyra στην

Πάφο. Υπολογίζεται να λάβουν μέρος 12 οινοχόοι που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, με την ελπίδα να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Βιέννη το 2017. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Γεωργίας, ο Πρόεδρος ΚΟΤ, Οινοποιοί αλλά και παράγοντες της τουριστικής, επισιτιστικής βιομηχανίας. Θα τύχη δε ευρείας κάλυψης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Ο Ημιτελικός θα αρχίσει στις 26 Νοεμβρίου όπου από το πρωί οι 12 συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε 50 δύσκολες ερωτήσεις και ακολούθως θα δοκιμάσουν τυφλά και να περιγράψουν 2 κρασιά και 2 οινοπνευματώδη. Το απόγευμα θα γίνει το πρακτικό τεστ μετάγγιση οίνου.

Ο τελικός αρχίζει στις 3μμ και είναι ανοιχτός για το κοινό στο ξενοδοχείο Annabelle, Athenaeum Ballroom. Οι τρείς φιναλίστ που θα ξεχωρίσουν από τον ημιτελικό. Στην σκηνή και μετά από αρκετές δοκιμασίες όπως σέρβις αφρώδη οίνου, μετάγγιση κρασιού, διόρθωση λίστας κρασιών, τυφλή δοκιμασία, πάντρεμα κρασιών με ένα απαιτητικό μενού, θα αναδειχτεί ο νικητής από μια ομάδα καταξιωμένων κριτών.

Προγραμματίζεται δε και έκδοση ειδικού Περιοδικού Έντυπου με πλούσιο υλικό, συλλογή άρθρων και ενημερωτικών κειμένων γύρο από τον οίνο και την θεματογραφία του θα επιμεληθούν καταξιωμένοι συνεργάτες του χώρου.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα ακολουθήσει δεξίωση και επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Almyra προς €65 το άτομο. Ο Σύνδεσμος εκφράζει της ευχαριστίες του στο Μέγα Χορηγό του Φώτο Φωτιάδη Διανομείς, στους χορηγούς επικοινωνίας Συγκρότημα Δίας και Time Out, χορηγό φιλοξενίας ξενοδοχεία Annabelle &Almyra και τους χορηγούς και υποστηριχτές του διαγωνισμού Othon Ghalanos, Senaga, Cava Dioysion – Xinaris, Trapalides την υπέροχη σειρά εξοπλισμού Chef &Sommelier, Riccos Sounds, La Maison du Vin (Champagne Ruinart), Vassos Eliades (Acqua Panna/San Pellegrino) και Οινοποιείο Κυπερούντα που θα φέρουν το κέφι στο επίσημο δείπνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα