Πρόεδρος: "Να μην ανησυχούν οι ευάλωτες ομάδες για τα ΜΕΔ"

Οι ευάλωτες ομάδες δεν θα πρέπει να ανησυχούν διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ερωτηθείς αν από τη χθεσινή συνάντηση του με επικεφαλής τραπεζών υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ότι «αυτό θα φανεί στη συνέχεια του χρόνου. Εχουμε πει ξεκάθαρα

ότι όσοι στρατηγικά έχουν επιλέξει ενώ είναι σε θέση να πληρώνουν και που διαπιστώνεται ότι τα εισοδήματα τους είναι σταθερά και δεν πληρώνουν με την ελπίδα ότι θα τύχουν εκπτώσεων υπάρχουν τα νέα εργαλεία και πρέπει να τα λάβουν υπόψη.

Υπογράμμησε ότι, όσον αφορά, τις ευάλωτες ομάδες και εκείνους που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, θα υπάρξει μια ευελιξία προκειμένου να μετατραπούν σε βιώσιμα τα δάνεια τους.

"Και ως προς τούτο, ανέλαβε και η Κεντρική Τράπεζα να διευκρινίσει κάποιες των οδηγιών που δημιουργούσαν ή πολλαπλασίαζαν τα προβλήματα από ανησυχίες των υπαλλήλων να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις, διότι ενδεχομένως θα βρίσκονταν ενώπιον ποινικών ευθυνών κλπ.Νομίζω υπήρξε μια σημαντικά παραγωγική συνάντηση και τα αποτελέσματα θα διαφανούν στο άμεσο μέλλον".

Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τις ευάλωτες ομάδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς ότι, όσοι έχουν τον τρόπο να υπηρετήσουν με χαμηλότερες, ενδεχόμενα, δόσεις έτσι ώστε να καταστούν τα δάνεια τους εξυπηρετούμενα θα εξυπηρετηθούν.

Υπάρχει ακόμα μια πιο ευαίσθητη ομάδα, των ανέργων κ.ά. Εκεί υπάρχει και η ανοχή, αλλά και η αρωγή από πλευράς του κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα