Γάλλος Πρέσβης: Ο λαός της Γαλλίας δεν τρομοκρατείται

Το μήνυμα ότι ο γαλλικός λαός δεν τρομοκρατείται και ότι αυτοί που θα χάσουν είναι οι τρομοκράτες, έστειλε σήμερα από την Πάφο ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Jean – Luc Florent στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

Ο κ. Luc – Florent σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε πως ο γαλλικός λαός είναι σοκαρισμένος από τα χτυπήματα των τρομοκρατών πριν μια εβδομάδα, σημειώνοντας ωστόσο πως οι

έρευνες συνεχίζονται.

“Μερικοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν και μερικοί αναζητούνται αλλά ο τρομοκράτης από το Βέλγιο που ήταν και ο εγκέφαλος έχει σκοτωθεί”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο γαλλικός λαός δεν τρομοκρατείται απ’ αυτές τις ενέργειες και οι πολίτες συναντώνται στα καφέ λέγοντας ότι δεν φοβούνται και θα αγωνιστούν να πολεμήσουν τους τρομοκράτες μέχρι τέλους.

“Αυτοί που θα χάσουν είναι οι τρομοκράτες “, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμη πως είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με χώρες όπως κυρίως τη Ρωσία και την Αμερική.

Είπε ακόμη πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στις 24 του μηνός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα ενώ στις 26 του μηνός στη Μόσχα με τον Βλαδιμίρ Πούτιν.

Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει πλήρη συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της τρομοκρατίας.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ακολούθως ότι ο λαός της Γαλλίας θα αντιμετωπίσει την κατάσταση παρά το ότι αναμένονται και άλλα κτυπήματα χωρίς ωστόσο – όπως είπε- να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε, πού και πώς.

Ο κ. Jean – Luc Florent συμπλήρωσε πως τα χτυπήματα μπορεί να είναι στη Γαλλία , στην Αμερική, στο Βέλγιο ακόμα και στην Κύπρο.

Το κύριο μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι δεν φοβόμαστε και ότι θα τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, κατέληξε.

Συνεργασία Κύπρος – Γαλλία

Απαντώντας σε ερώτηση κατά την επίσκεψή του στο ΕΒΕ Πάφου, είπε πως υπάρχουν αρκετές προοπτικές για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς.

Εκτίμησε επίσης πως η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο έχει βελτιωθεί σημαντικά και αυτό φυσικά – όπως είπε- είναι ένα κίνητρο για ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο.

Επεσήμανε ωστόσο πως το κυριότερο πρόβλημα που υπάρχει είναι ο μειωμένος αριθμός πτήσεων από τη Γαλλία στην Κύπρο (δύο στον αριθμό) και ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

Ένα θέμα που συζητούμε με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου είναι η αύξηση των πτήσεων από τη Γαλλία στην Κύπρο και στην Πάφο, κατέληξε.

Στο μεταξύ, παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, προσθέτοντας πως αυτή θα συνεχιστεί με επίκεντρο τον τουρισμό, το εμπόριο, τις επενδύσεις και άλλους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του εμπορικού κόσμου της Πάφου και της Γαλλίας.

Φαίνεται ιδιαίτερα – όπως είπε- ότι “στον τομέα του τουρισμού υπάρχουν ιδιαίτερες ευκαιρίες αν λάβουμε υπόψη και το παράδειγμα που μας έχει αναφέρει ο Πρέσβης της Γαλλίας ότι την Κρήτη επισκέπτονται 500 χιλιάδες Γάλλοι πολίτες”.

“Αν τους συγκρίνουμε με τον τουρισμό που δεχόμαστε εμείς στην Κύπρο που είναι 30 χιλιάδες ετησίως, αντιλαμβάνεστε - δεδομένου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η Πάφος και η Κύπρος γενικότερα - πόση δυνατότητα υπάρχει να αυξήσουμε τον τουρισμό μας από την Γαλλία,” είπε.

Ο κ. Δημητριάδης ανακοίνωσε πως όλοι οι Δήμαρχοι της Επαρχίας Πάφου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου καθώς και τον ΚΟΤ θα αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία προκειμένου να προσεγγιστούν διάφορες αεροπορικές εταιρείες κυρίως γαλλικές ώστε να πειστούν ότι η πτήση Γαλλία – Πάφος – Κύπρος έχει προοπτική και ενδιαφέρον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία φαρμακοβιομηχανίας στην Πάφο, θέμα – όπως είπε- που ανέπτυξε και ο Γάλλος Πρέσβης.

Εμείς, πρόσθεσε, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα φαρμακευτικό τεχνολογικό πάρκο στη Πάφο στο οποίο θα εγκατασταθούν φαρμακοβιομηχανίες που θα ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη και θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να επιτύχει η προσέλκυση και γαλλικών εταιρειών, κατέληξε.

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι προώθησης συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων της Γαλλίας και της Πάφου, η προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και εμπλουτιστικών του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία και το θέμα της ανάπτυξης της βιομηχανίας filming – προσέλκυση Γαλλικών εταιρειών για κινηματογράφηση στην Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα