Πάφος: Υπό τη σκιά σκανδάλων οι εκλογές της Κυριακής

Υπό την σκιάν των απανωτών σκανδάλων, η Πάφος εισέρχεται πλέον σε ρυθμούς εκλογών, μεθαύριο Κυριακή.

Η επαρχιακή διοίκηση καταγράφει ρεκόρ υποψηφιοτήτων για τα τελευταία χρόνια.

Οκτώ μνηστήρες, από διάφορους πολιτικούς συνδυασμούς, αλλά και ανεξάρτητοι, δηλώνουν έτοιμοι για σκληρή δουλειά, ώστε η Πάφος να βρει ξανά το ρυθμό της.

Στην κούρσα των εκλογών κατέρχονται, πολιτικοί παράγοντες και απλοί πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά της Πάφου.

Υποστηριζόμενος από τρεις κομματικούς σχηματισμούς, τη Δημαρχία της Πάφου διεκδικεί, ο
οικονομολόγος Άριστος Βασιλειάδης.Την υποψηφιότητα του Άριστου Βασιλειάδη, υποστηρίζουν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ.Ο δημοτικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού Φαίδωνας Φαίδωνος, με δωδεκάχρονη πολιτική πορεία στα κοινά της Πάφου, διεκδικεί την Δημαρχία υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα.Τρίτος κομματικός υποψήφιος που διεκδικεί το χρίσμα του δημάρχου της Πάφου, ο Δώρος Παφίτης ο οποίος, υποστηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών.Τέταρτος υποψήφιος ο Ανδρέας Μασούρας που υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων.

Στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, υποψηφιότητα υπέβαλαν, επίσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου, ο Βαγγέλης Μαυρονικόλας, η Σόφη Χαμπιαουρίδη, , και ο ηθοποιός Χρύσανθος Χρυσάνθου.

Στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής δικαίωμα ψήφου έχουν 18.023 ψηφοφόροι στα Δημοτικά όρια Πάφου εκ των οποίων 2.088 είναι κοινοτικοί που έχουν κατανεμηθεί σε 30 εκλογικά κέντρα

Για τις αναπληρωματικές εκλογές στο Δήμο Πάφου θα εργαστούν γύρω στους 150 δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται και η Αστυνομία Πάφου. Θα λειτουργήσει αίθουσα επιχειρήσεων και θα εργαστούν 65 μέλη της.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα εκλογικά κέντρα από τους προεδρεύοντες στην παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων

Keywords
Τυχαία Θέματα