Ουτοπία οι αναδιαρθρώσεις λένε Οργανώσεις

Ουτοπία χαρακτηρίζουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων πέντε οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών, καταγγέλλοντας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για μη εφαρμογή του σχετικού κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως υποστηρίζουν, οι αναδιαρθρώσεις γίνονται εις βάρος των δανειοληπτών.

«Οι τράπεζες και τα Συνεργατικά αποκτούν πολλαπλά πλεονεκτήματα και εξασφαλίζουν την παντοδυναμία τους, αφού νομιμοποιούν

τις παρανομίες τους και αποστερούν από το δανειολήπτη οποιοδήποτε όφελος μπορεί να έχει από την αρχική δανειακή συμφωνία που υπέγραψε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών, Κώστας Μελάς.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι με τον τρόπο διεξαγωγής αναδιαρθρώσεων, οι δανειολήπτες οδηγούνται:

Στην αποδοχή και επικύρωση αυξημένου επιτοκίου.Στην επιβάρυνση με διάφορες χρεώσεις που δημιουργούν παράνομο κέρδος για τις τράπεζες και ζημιά για τους δανειολήπτες.Στην παραχώρηση επιπρόσθετων εξασφαλίσεων (υποθηκών και άλλων εγγυήσεων).Οι τράπεζες συμπεριφέρονται άσχημα στους δανειολήπτες.Πιέζουν, απειλούν και εκβιάζουν για να τους αναγκάσουν να υπογράψουν αυτά που τους προτείνουν.

«Διαφωνούμε με την τροποποίηση του κώδικα συμπεριφοράς για τις αναδιαρθρώσεις και καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να λάβει, επιτέλους, άμεσα μέτρα για την εφαρμογή του», τόνισε ο Κώστας Μελάς.

Οι οργανώσεις καλούν τους δανειολήπτες να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη.

«Γιατί το δικαστήριο θα διεκδικήσει σωστή, δίκαιη και πραγματικά βιώσιμη αναδιάρθρωση σύμφωνα με τις τωρινές τους δυνάμεις», εξήγησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Στα γραφεία τριών από τις οργανώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό θα παρέχονται δωρεάν συμβουλές για αναδιαρθρώσεις, σε όσους δανειολήπτες επιθυμούν από ομάδα χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα