Πα-Τάτα για Αργεντινή (vid)

Διπρόσωποι οι Γκαούτσος και με λάθος αλλαγές, αν και προηγήθηκαν 2-0, στο Β' κατέρρευσαν, για να ισοφαριστούν (2-2) στο 90' από την Παραγουάη.

Ηταν μία αναμέτρηση γεμάτη δώρα. Και οι δύο ομάδες φρόντισαν να τα καλοδεχτούν. Πρώτη τα εισέπραξε η Αργεντινή από τον καλό κύριο Σαμούδιο, ο οποίος ευθύνεται για το 2-0 των Γκαούτσος στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη καλός κύριος έγινε ο προπονητής της Αλμπισελέστε. Ο Τάτα Μαρτίνο άφησε την ομάδα του ενώ νικούσε, να παίζει χωρίς κέντρο και να υποφέρει, ώσπου τελικά ήρθε η ισοφάριση στο 90' Το 2-2 είναι απόλυτα δίκαιο και αντιπροσωπευτικό

της εμφάνισης που έκανε η κάθε μία ομάδα σε κάθε ημίχρονο.

Η Αργεντινή μπήκε τέλεια στο παιχνίδι και τα έκανε όλα σωστά. Πίεσε, έκλεψε μπάλες, έβγαλε ενέργεια, δίχως μάλιστα να δεχτεί ούτε ένα σουτ στα πρώτα 45' λεπτά. Στο 18' η προβολή του Μέσι έξυσε το αριστερό δοκάρι και στο 29' ανέλαβε να καθαρίσει ο Σαμούδιο. Ο αμυντικός της Παραγουάης έκανε απίστευτο λάθος γύρισμα, ο Αγουέρο τσίμπησε τη μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα και έβαλε το 28ο γκολ του με την Εθνική. Στο 35' ο ίδιος παίκτης έπεσε άτσαλα στον Ντι Μαρία, που περισσότερο το κέρδισε το πέναλτι παρά ανατράπηκε. Ο Μέσι ευστόχησε στο 46ο τέρμα του με το εθνόσημο (σ.σ.: 56 έχει ο 1ος σκόρερ Μπατιστούτα) και όλα έδειχναν ιδανικά.

Ωστόσο, στην επανάληψη οι Γκουαρανί μπήκαν με μεγαλύτερη ενέργεια και δυναμική. Η προειδοποίηση ήρθε από το σουτ του Νέλσον Βαλδές (60'), με τον Ρομέρο να αποκρούει δύσκολα. Δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού με βολίδα εκτός περιοχής ήταν ο νικητής της μονομαχίας και μείωσε (σ.σ.: μόλις ο 3ος Παραγουανός στην ιστορία που έχει σκοράρει σε Κόπα Αμέρικα κόντρα σε Αργεντινή και Βραζιλία). Και κάπου εκεί το ματς πήρε φωτιά. Οι Παραγουανοί είδαν ότι τους... παίρνει και επιτέθηκαν. Οι Αργεντινοί πάλι είχαν κενά στο κέντρο, τα οποία αντί να σουλουπώσει ο κόουτς τους, τα έκανε χειρότερα με τις αλλαγές του.

Ο Μαρτίνο αντί να βάλει μέσο, ώστε να κλείσει τα κενά, ασχολήθηκε μόνο με την επίθεση και στο τέλος έριξε τον Μπίλια, βγάζοντας όμως τον Μπανέγα. Ετσι απέμεινε ο Μασεράνο να παλεύει να σώσει το ανύπαρκτο transition. Αρχικά φάνηκε ότι ο Μέσι είχε με τη σειρά του χώρους, ώστε να βγάλει κόντρα. Εκανε μερικά σλάλομ και ειδικά εκείνο του 66', όπου πέρασε τρεις αντιπάλους, τον τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε λάθος, ήταν φανταστικό. Ο Σίλβα πάλι έκανε καλή δουλειά στο τέρμα των Αλμπιρόχας, σταματώντας το σουτ του Παστόρε (67').

Στο 71' ο Βαδλές με επικό τακουνάκι δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 77' ο Ρομέρο απέκρουσε τη βολίδα του Σαμούδιο. Το σκηνικό συνεχιζόταν απαράλλακτο όσον αφορά τα κενά της Αργεντινής, ώσπου φτάσαμε στο 90' και την μοιραία ισοφάριση. Ο Ντα Σίλβα έκανε την κεφαλιά στρώσιμο στον Μπάριος, που πλάσαρε στη δεξιά γωνία και... ξέρανε τους Γκαούτσος, κρατώντας ζωντανή μία εκπληκτική παράδοση: αυτή που θέλει τους Γκουαρανί να μην χάνουν σε πρεμιέρα Κόπα Αμέρικα από το 1975. Οσο για την παρέα του Μέσι, ο προβληματισμός ήδη ξεκίνησε, όπως και η κριτική στον προπονητή τους.

Αργεντινή (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Ρονκάλια, Οταμέντι, Γκαράι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπανέγα (80' Μπίλια), Ντι Μαρία, Παστόρε (75' Τέβες), Μέσι, Αγουέρο (75' Ιγουαΐν)

Παραγουάη (Ραμόν Ντίας): Σίλβα, Ντα Σίλβα, Μ. Κάσερες, Αγκιλάρ, Σαμούδιο, Ορτιγόσα, Β. Κάσερες, Ορτίς (46' Γκονσάλες), Νέλσον Βαλδές (78' Μπάριος), Μπομπαδίγια (66' Μπενίτες), Σάντα Κρους.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα