Καραγκούνης: «Να σηκώσουμε κεφάλι»

Ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε πως δεν πρέπει να απογοητευόμαστε από την κάκιστη πορεία της Εθνικής και ότι πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι για να μη μείνουμε για πολλά χρόνια στο... περιθώριο.

Για το μέλλον της Εθνικής ομάδας μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά τη νέα κάκιστη εμφάνιση και τη δεύτερη ήττα από τα Νησιά Φερόε στα προκριματικά

του Euro 2016, αυτή τη φορά με 2-1. Ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» τόνισε ότι πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και όχι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων ομάδων στο παρελθόν που από μία παρόμοια απογοήτευση έμειναν μακριά από τις επιτυχίες για πολλά χρόνια.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τα συναισθήματά του: «Όταν χάνεις γι' ακόμα μία φορά από τα Φερόε και όταν είσαι ουσιαστικά εκτός πρόκρισης, δεν είναι συνηθισμένα αυτά τα συναισθήματα για μας, που είμαστε γύρω από την Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όπως έρχονται οι χαρές, έτσι έρχονται και τα άσχημα αποτελέσματα, οι λύπες και πρέπει να τις αποδεχτούμε.

Θέλαμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες είχαμε. Ήρθαμε εδώ με στόχο τη νίκη για να τις διεκδικήσουμε, αυτό δεν έγινε, λυπούμαστε πολύ γι αυτό και πλέον θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη διοργάνωση. Η Εθνική θα πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη, είναι δύσκολο να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

Για το τι έφταιξε: «Από την αρχή δεν πήγε τίποτα καλά στην ομάδα, δεν ήταν έτοιμη, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει. Πλέον, υπό πίεση δεν μπορεί εύκολα να λειτουργήσει. Είναι πάντα πάρα πολύ δύσκολο το να πρέπει να κερδίζεις, δεν είναι εύκολο. Όπως φάνηκε και με τα Φερόε, καμία ομάδα δεν είναι πλέον εύκολο να κερδιθεί.

Πολλά έφταιξαν, δεν είναι της παρούσης να τα αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν γίνει. Τώρα, πρέπει με ηρεμία να δούμε τι μπορεί να γίνει για τη συνέχεια. Είναι άσχημο και οδυνηρό να μην προκριθείς σε μία τελική φάση γιατί δεν είναι μόνο για λόγους πρεστίζ, είναι και για λόγους διαβίωσης για να μην της λείπει τίποτα και να κάνει σωστή προετοιμασία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Πιστεύαμε ότι από αυτόν τον όμιλο θα προκύψει μία ακόμα πρόκριση, αλλά μερικές φορές εκεί που δεν τον περιμένεις έρχονται όλα αυτά τα αποτελέσματα. Είναι μία δύσκολη μέρα, όμως θα πρέπει να σηκωθείς. Να μη γίνουμε παραδείγματα άλλων ομάδων στο παρελθόν, που μετά από μία τέτοια απογοήτευση δεν έχουν σηκώσει κεφάλι και για πολλά χρονιά είναι εκτός. Τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι κοιτάξουμε την επόμενη διοργάνωση».

Για το αν βιάστηκε να πάρει αυτόν τον ρόλο στην Εθνική: «Οτιδήποτε είναι γύρω από την Εθνική και μου ζητείται βοήθεια, δεν μπορώ να το σκεφτώ και δεύτερη φορά. Δεν είναι εύκολο να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω και είναι πολύ δύσκολο να αρνηθώ στην Εθνική.

Θα ήμουν δύο φορές στεναχωρημένος αν είχα αρνηθεί. Δεν είναι αν βιάστηκα ή όχι. Η Εθνική δεν είναι μόνο ο Καραγκούνης, πρέπει όλοι να βοηθήσουν να σηκωθεί από τα άσχημα αποτελέσματα, που έχουν έρθει αυτή τη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα