Ούτε η Κίνα θα συμμετάσχει στις κυρώσεις ΕΕ-ΗΠΑ κατά Ρωσίας

Η Κίνα δεν θα συμπλεύσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή των τραπεζών της χώρας.

Η Κίνα είναι ένας σημαντικός αγοραστής ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου και η μόνη μεγάλη κυβέρνηση που απέφυγε να επικρίνει την επίθεση της Μόσχας

στην Ουκρανία, ανέφερε το Associated Press.

Το Πεκίνο αντιτίθεται στις κυρώσεις, δήλωσε ο Guo Shuqing, πρόεδρος της ρυθμιστικής επιτροπής τραπεζών και ασφαλίσεων της Κίνας.

Ο Guo είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιες κυρώσεις και θα διατηρήσουμε κανονικές οικονομικές, εμπορικές και χρηματοοικονομικές ανταλλαγές με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αποδοκιμάζουμε τις οικονομικές κυρώσεις, ιδιαίτερα αυτές που επιβλήθηκαν μονομερώς, επειδή δεν έχουν μεγάλη νομική βάση και δεν θα έχουν καλά αποτελέσματα».

China says it won't join in financial sanctions on Russia

READ: https://t.co/57RwCPVrON pic.twitter.com/FTIxUkpKks

— The Times Of India (@timesofindia) March 2, 2022

Υπενθυμίζετζαι ότι  στο ίδιο περίπου πλαίσιο χθες ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άκσησε κριτική κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την στάση τους έναντι της Ουκρανίας ενώ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Ιμπραχίμ Καλίν επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης: Επιτήδειος ουδέτερος η Τουρκία: Δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα