Προσεχώς...ουσιαστική διαπραγμάτευση και περισσότερα ΜΟΕ

Στα βαθιά μπαίνουν στην επόμενη συνάντηση Αναστασιάδης στην επόμενη συνάντηση τους η οποία είναι καθορισμένη για τις 17 του μήνα.

Οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων αναμένεται ν΄ αρχίσουν την ουσιαστική διαπραγμάτευση κάνοντας αρχή με διακυβέρνηση, περιουσιακό και πτυχές του εδαφικού, ξεκαθαρίζοντας, ότι είναι αποφασισμένοι να συζητήσουν όλα τα θέματα. Ο Προέδρος θα ενημερώσει μάλιστα το Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών συνεχίζουν την αξιολόγηση των θέσεων καταγράφοντας τα σημεία οπού υπάρχουν

συγκλίσεις, σημεία που βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αλλά και σημεία που υπάρχει χάσμα απόψεων. Η αξιολόγηση θα τεθεί επίσης ενώπιον των δυο ηγετών για να αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν.

Επιπλέον, σε κάθε συνάντηση θα ανακοινώνονται μετρά οικοδόμησης εμπιστοσύνης, χαμηλής πολιτικής τα οποία δίνουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ των οποίων και η διάνοιξη κι άλλων οδοφραγμάτων.

ΑΚΕΛ: Τα πάντα θα κριθούν στο τραπέζι

Ερωτηθείς σχετικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, αλλά, τα πάντα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εκεί θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις.

Καμπανάκι από Συμμαχία Πολιτών

Πάντως με αφορμή τη νέα συνάντηση η Συμμαχία Πολίτων απευθύνει το δικο της μήνυμα σε σχέση με τη διαχείριση του φυσικού αεριού.

Ελπίζουμε η αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου να μην καταστεί όμηρος των διακοινοτικών συνομιλιών και της λύσης και ότι θα γίνει τέτοια διαχείριση που τα έσοδα που θα προκύψουν από το Φυσικό Αέριο θα καταλήξουν στην Κυπριακή οικονομία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιλλήκας.

Στο μεταξύ την αισιοδοξία του για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανία Φίλιπ Χάμον, λέγοντας παράλληλα, ότι δεν έχουμε ξαναδεί τα άστρα τόσο αισιόδοξα ευθυγραμμισμένα όσο είναι τώρα για την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα